Türkiye Finans Desteğiyle Kırkpınar Daha Coşkulu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Finans Desteğiyle Kırkpınar Daha Coşkulu

Türkiye Finans, UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destekliyor.

13.06.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Finans bu desteğiyle, Edirne'nin ve yağlı güreşin sembolü Kırkpınar'ı, gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktarmayı ve bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Türkiye Finans, olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne destek veriyor. Bu yıl 20-22 Haziran2014 tarihlerinde düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye Finans'ın katkılarıyla daha geniş kitlelere ulaşıyor.

Türkiye Finans, bu yıl 653.'sü yapılacak olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni destekleyerek, güreşlerin gelecek nesillere aktarımında önemli bir rol üstleniyor. Türkiye Finans festival boyunca Sarayiçi başta olmak üzere tüm kentte Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler için bankacılık hizmeti sunacak, dev ekranlarla şehrin önemli meydanlarından güreşlerin festival alanı dışında da izlenmesine olanak sağlayacak. Türkiye Finans, güreşlerin yapılacağı üç gün boyunca tüm şehirde görsel bir renklilik ve farkındalık oluşturacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bir simgesi olan kırmızı dipli mum ile davet geleneğini sürdürdüklerini belirten Türkiye Finans'ın Genel Müdürü Derya Gürerk, önemli bir kültür mirasını sahiplenmek, geleneksel değerlerimizi korumak ve ata sporumuzun bilinirliğini artırmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Derya Gürerk, "Bankamız adına geçen yıl başlattığımız desteği bu yıl da sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Yedi yüzyıllık geleneği, nesillerden nesillere aktarılan sportif bir öğreti olan ata sporumuz güreşi destekliyoruz. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlarımızla ve güreşseverlerle aynı coşkuyu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Finans Desteğiyle Kırkpınar Daha Coşkulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement