Türkiye Futbol Direktörü Terim Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Futbol Direktörü Terim Açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Kulüplerimiz, talimatlara uygun olarak istedikleri kadar teknik direktör alabilirler.

07.01.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Kulüplerimiz, talimatlara uygun olarak istedikleri kadar teknik direktör alabilirler. Yeter ki mukaveledeki şartlar yerine gelsin" dedi.

Terim, Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri FIFA kokart takma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son dönemde futbol takımlarında çok sayıda teknik direktör değişikliğiyle ilgili soru üzerine Terim, teknik adamların nasıl çalıştırılacağı konusunda TFF'nin talimatının açık olduğunu söyledi. Kulüp başkanları ve yöneticilerinin kararlarının bundan farklı şekilde olmasının beklenemeyeceğini ifade eden Terim, şöyle konuştu:

"Kulüplerimiz, talimatlara uygun olarak istedikleri kadar teknik direktör alabilirler. Yeter ki mukaveledeki şartlar yerine gelsin. Bugün Avrupa'da dört tane antrenörün tazminatını ödeyip beşinci antrenörü çalıştıran kulüp de var. Sayın başkan bu konuyu yönetimde gündeme getireceğini söyledi ama bu üzerine kayıtsız kalamayacağımız bir durum. Öbürüne gelince 'iki takım çalıştıracaksın' diyor. Ancak şekil, usul hoş olmayabilir. Burada nasıl Jaap Uilenberg  hizmetlerinden dolayı en güzel şekilde uğurlandıysa, halefle selefi nasıl buluşturabildiysek, bir hediye ile yolcu ettiysek mühim olan budur. Yoksa, spesifik olarak bir hadiseye takılıp başka bir şey aramanın manası yok."

Burak Yılmaz'ın sakatlığı

Terim, Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle, milli takımın forvet mevkisinde sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı yönündeki soru üzerine Burak'ın önemli bir oyuncularından birisi olduğunu ifade etti.

Bütün milli takım oyuncularına, Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi arzulayan tüm oyunculara performanslarını en yükseğe taşımalarını her dakika söylediğini dile getiren Terim, "Keşke, bizim için seçimin çok zor olduğu bir ortam olsa ki bu da bize önemli bir katkı sağlar. Burak o zamana kadar büyük ihtimal iyileşecektir. Diğer yeni oyuncuları da beklemiyor değilim. Bir de mevcut oyuncularımızın oynayarak en yüksek seviyeye gelmesi en büyük dileğimiz" diye konuştu.

"Volkan Demirel de dahil mi?" sorusuna Terim "Herkes için geçerli" diye yanıt verdi.

Gazetecilerin, Volkan Demirel'in milli takımda oynamak istediğini açıkladığını anımsatması üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Herkesin istemesi lazım. Oynar, oynamaz, gelir, gelmez bu herkesin milli takımı. Dolayısıyla Volkan da uzun yıllar hizmet etmiş oyuncularımızdan bir tanesi. Tabii ki isteyecek. Türk Milli Takımı'nı kim istemez? Herkes ister. Bundan doğal bir şey yok. Bütün oyuncular için teknik heyet olarak, şahsım olarak oturacağız, herkesi adil bir şekilde, bize yararlı olacak bir şekilde seçeceğiz. Bunun dışında onun şansı var mı, ötekinin busu var mı bilmiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Futbol Direktörü Terim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement