Türkiye-Galler: 1-5 - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Galler: 1-5

Türkiye'nin Galler'e 5-1 yenildiği maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.

04.04.2014 21:39  Güncelleme: 22:33

Fıfa 2015 Kadınlar Dünya Kupası Avrupa elemeleri karşılaşmasında Türkiye'nin Galler'e 5-1 yenildiği maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.

Galler Teknik direktörü Jarmo Matikainen, golü erken bulmalarının kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, "Zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Özellikle birinci ve ikinci golü bulmak gerçekten önemliydi. Yoksa maç kırılmayabilirdi. Golü erken bulduğumuz için de maç bu şekilde gelişti. Ama zor bir maç olduğunu biliyorduk ona göre hazırlanmıştık. Gol ayaklarımız iyi goller yakaladı bundan dolayı memnunuz" dedi. Türkiye Kadınlar A Milli Futbol takımı Teknik Direktörü Nur Mustafa Gülen de, Galler'in çok güçlü bir takım olduğunu söyledi. Maçta 2 futbolcunun sakatlandığını belirten Gülen şunları kaydetti: "Böyle İngiliz ekolü sağlam fizikli dayanıklı oyuncularla oynadığımız maçlardan sonra inanın 5-0'a ben üzülmüyorum, ama ayakta kalmak için onlarla mücadele eden onların kuvvetine yetişmek, onların dayanıklıklarıyla mücadele edebilmek için sakatlanma pahasına onlarla sahada mücadele eden oyuncularımızın, o sakatlanan oyuncularımızın ve diğer oyuncularımızın çabalarına üzülüyorum. Keşke 10-0 bitseydi de iki oyuncumun ön çapraz bağı kopmasaydı. Yani beni üzen tarafı bu. Maça gelince diğer oyuncularımızla ayakta kalma mücadelesi, onun mücadelesini verdik. İkinci yarı biraz daha toparladık. Tabi bunda rakip takımın 3 genç oyuncuyu oyuna alması, çok kuvvetli olan 3 oyuncusunu sahadan çıkarmasının etkisi var. Oyun biraz dengelenir gibi oldu 3 oyuncunun çıkmasıyla. Kadın futbolunda bir oyuncu bile çok etkilidir. 3 oyuncunun çıkmasıyla şöyle biraz dengeyi yakaladık. Ama yinede yetişemedik onlara. Attığımız güzel bir gol vardı. İki günlük çalışmamızın taktiksel anlamda duran topların çalışması. Bilinçliyiz, yaptığımızı biliyoruz ama maalesef bu tür takımlara karşı hem kuvvet olarak hem dayanıklılık olarak yetişemiyoruz. Daha yolun başındayız. Ama bu yolun başındayız kelimesi bizi şu anlamda bu yenilgilere karşı asla ve asla bir özür olarak bir bahane olarak geriletmemesi lazım. Hedeflerimize ulaşacak şekilde standartlarımızı daha iyi belirlememiz lazım çünkü çocuklarımıza yazık ediyoruz, oyuncularımıza yazık ediyoruz. Çünkü farklı liglerde oynayan takımlar gibiyiz. Biz ikinci lig takımıyız onlar birinci lig takımı aynı ligde mücadele ediyormuşuz gibi. Sonuç tabi ki bir şekilde sonucu yakalarsınız ama çok fazla gol da yemiyebilirsiniz, ama o gün sahada iki tane sakat oyuncu veriyorsanız bu lig farkı var demektir." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement