Türkiye Gençlik Vakfı (Tügva) İftarı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik Vakfı (Tügva) İftarı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iftarına katılan Sümeyye Erdoğan, "Srebrenitsa'da düzenlenen o vakur anma törenlerini izlediyseniz eğer, orada görmüşsünüzdür ki İslam'ın Avrupa'daki varlığı hiç son bulmayacak" dedi.

11.07.2015 23:56

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iftarına katılan Sümeyye Erdoğan,  " Srebrenitsa'da düzenlenen o vakur anma törenlerini izlediyseniz eğer, orada görmüşsünüzdür ki İslam'ın Avrupa'daki varlığı hiç son bulmayacak" dedi.

TÜGVA'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Florya Sosyal Tesislerinde düzenlediği iftarda konuşan Erdoğan, konuşmasına Türkiye Gençlik Vakfı, başkanı ve tüm ekibine organizasyon dolayısıyla teşekkür ederek başladı.

Öncelikle Srebrenitsa'yı anmak istediğini kaydeden Sümeyye Erdoğan, şöyle devam etti:

"O büyük acının, o soykırımın 20. yılı çoğumuzun henüz çok küçük yaşlarda olduğu, hatta aramızdan bazılarının muhtemelen doğmadığı bir dönemde Avrupa'nın tam orta yerinde 8 bin küsur kişi katledildi. Üstelik 'her bir Sırpa karşı tam 100 Müslüman öldüreceğiz' diyerek. Amaç Avrupa'da Müslüman varlığına son vermekti, başka bir nedeni yoktu. Fakat daha acı olan Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar bu büyük soykırıma karşı hiç seslerini çıkarmadı. Adeta bu soykırıma ortak oldular. Tüm bunlara rağmen Srebrenitsa'da düzenlenen o vakur anma törenlerini izlediyseniz eğer, orada görmüşsünüzdür ki İslam'ın Avrupa'daki varlığı hiç son bulmayacak. Törenlere katılan on binlerce Boşnak kardeşimizin orada okuduğu Kur'an-ı Kerim, orada kıldıkları namazlara bu gözle bakmak gerekir. Onlar o duruş ve eylemleriyle İslam'ın ruhunu o topraklarda diri tutmak için ahidleşiyorlardı adeta. Bizler de bu ahidleşmeye şahit olup bu ahdin gerçekleşmesi için kardeşlerimize destek olmalıyız diye düşünüyorum."

İftara, Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri Ravza Kavakçı, Abdurrahim Boynukalın ile TÜGVA Başkanı İsmail Emanet ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik Vakfı (Tügva) İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement