Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kuruluşu 20. Yaşında Ödül Sahibi - Son Dakika
Güncel

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kuruluşu 20. Yaşında Ödül Sahibi

20.yılını kutlayan Türkiye İç Denetim Enstitüsü, faaliyet gösterdiği yıllar boyunca mesleki farkındalığı artırmak, iç denetim mesleğini uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla çok çeşitli etkinliklere imza attı.

09.10.2015 13:52

Düzenlediği kongreler, eğitim seminerleri, sertifika programları, akademik alandaki çalışmalar ve daha pek çoğu, Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA) tarafından değerlendirildi ve TİDE tam da kuruluş yıldönümünde ECIIA Onur Ödülü sahibi oldu.

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, ödülün TİDE için çok farklı bir anlam taşıdığını belirtti: "Burada sürdürülebilir bir kurumsal başarı ödüllendirildi. 20 yıl önce, yine Paris'te, Uluslararası İç Denetim Konferansı'na katıldığımızda o dönemki ECIIA Başkan ve yetkilileriyle görüşüp enstitü kuruluş projemizden bahsetmiş ve desteklerini talep etmiştik. 20 yıl önce atılan bu tohum, bugün meslek ailemizin geleceğini aydınlatan bir kurumsal başarının da ifadesi oldu."

TİDE, ECIIA tarafından Onur Ödülü ile ödüllendirilen ilk Enstitü oldu. Paris'te düzenlenen ECIIA Genel Kurul Toplantısı'na TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, Başkan Yardımcısı Menteş Albayrak ve Enstitü Genel Müdürü Ertan Küçükyalçın katıldı. ECIIA Onur Ödülü, ECIIA Başkanı Thijs Smit tarafından Gürdoğan Yurtsever'e takdim edildi. Yurtsever, "20 yıldır iç denetim mesleğine hem ulusal, hem de küresel düzeyde değer katmak amacıyla çok boyutlu faaliyetler yürüten TİDE'nin kurumsal varlığını onurlandıran bu ödül bizler için çok değerlidir. 20. kuruluş yıldönümümüzde böyle bir ödül almak ise ayrıca mutluluk vericidir." Sözleriyle TİDE'yi ilk defa verilen böyle önemli bir ödüle layık gören ECIIA Yönetim Kurulu'na teşekkür etti.

Onur Ödülü'nü teslim almak için Paris'te bulunan TİDE yetkilileri. Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'i de ziyaret etti. Görüşmeye TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever ve Başkan Yardımcısı Menteş Albayrak katıldı. Büyükelçi Hakkı Akil, mesleki alanda önemli çalışmalar yürüten TİDE'nin aldığı bu önemli ödül için tebriklerini iletti ve Enstitü'nün 20. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kuruluşu 20. Yaşında Ödül Sahibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement