Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: 318 Bin Kamu Görevlisinin İş Güvencesi Tehlikede - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: 318 Bin Kamu Görevlisinin İş Güvencesi Tehlikede

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Torba yasada yaklaşık 318 bin kamu görevlisinin iş güvencesine yönelik tehdit oluşturan 100. maddenin görüşülmeye başlandığını belirtti.

04.08.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Torba yasada yaklaşık 318 bin kamu görevlisinin iş güvencesine yönelik tehdit oluşturan 100. maddenin görüşülmeye başlandığını belirtti.

Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, maddeye göre daire başkanı ve üzeri unvanlardaki kamu görevlileriyle resmi kolluk kuvveti görevi yapan polis, gümrük muhafaza memuru gibi personelin işten çıkarılması, haksız yere görev ve görev yerlerinin değiştirilmesi durumunda yeniden görevlerine dönmelerinin engellendiğini, bu yönde alınmış bir mahkeme kararı olsa dahi idarenin bu kararı 2 yıl sonra yerine getireceğini bildirdi.

Koncuk, gö­re­ve ia­de ile il­gi­li mah­ke­me ka­rar­la­rı­nı ye­ri­ne ge­tir­me­yen ka­mu görevli­le­ri hak­kın­da ce­za so­ruş­tur­ma­sı ve ko­vuş­tur­ma­sı ya­pı­la­ma­yacağını kaydetti. Bu madde ile devlet memurluğunun hükümet memurluğuna dönüştürüleceğini belirten Koncuk şunları kaydetti:

"Bir ülkede yargıya güvenilmeyecek, yargı kararlarına uyulmayacaksa vatandaşlar hangi kuruma güvenecek, kimin kararları uygulanacaktır? Devleti tek elden idare ederek demokrasiyi ve hukuku rafa kaldırmak amacındaki anlayışa, milletin iradesini temsil eden TBMM'nin müsaade etmemesi gerekmektedir.Askeri vesayeti kaldırmak için mücadele ettiğini söyleyenler, memurlarımızı siyasi vesayetin kucağına atmaktadır. Bugün üst düzey kamu görevlilerinin ve polislerin iş güvencelerinin yok edilerek hükümet memuruna dönüştürülmesi, yarın tüm memurların özel sektör çalışanı gibi kaderlerinin idarecilerin iki dudağı arasına terk edilmesi ile son bulacak bir planın parçasıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: 318 Bin Kamu Görevlisinin İş Güvencesi Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement