Türkiye Kamu-Sen'den Protesto - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen'den Protesto

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Bostan: "Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz"

26.06.2014 16:02

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, "Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Bostan, TBMM'nin gündeminde olan ve memurları da ilgilendiren kanun tasarısını protesto için Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Teşkilatı üyeleriyle İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Memurların iş güvencesinin ellerinden alınmak istendiğini ileri süren Bostan, "Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencesidir" ifadesini kullandı.

İdarenin bazı tasarruflarına karşı kamu çalışanlarını koruyacak yasal güvenceler olduğunu anlatan Bostan, "Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz. İş güvencesi, devlet memurlarının geleceğinden çok, ülke ve milletin menfaatlerinin ve geleceğinin gereğidir" değerlendirmesini yaptı.

Rotasyon uygulamasını eleştiren Bostan, görevlerinden alınan memurların yargı kararlarıyla geri dönme haklarının ellerinden alınmak istendiğini savundu.

İdari hataların yargı yoluyla telafisinin kısıtlanacağını söyleyen Bostan, şunları kaydetti:

"Vatandaşların, idarenin yanlış kararları karşısında korunması, ancak yargının kararlarına saygı duymak, hukukun üstünlüğünü kabul etmekle sağlanır. Adalet, devletin temelidir ve bu temel ancak yargının, hukukun verdiği kararların uygulanmasıyla ayakta kalabilir."

Aile bütünlüğünün korunmasında da memurların tayin haklarının önemli olduğunu belirten Bostan, istismara açık, güvencesiz, yarınların belli olmadığı bir çalışmayı kabul etmediklerini ifade etti.

Bostan, memurların daha fazla hak kaybına tahammüllerinin kalmadığını anlatarak, tasarının geri çekilmesini istedi.

Çeşitli dövizler taşıyan sendika üyelerinin bir süre slogan attığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen'den Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement