Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, iç güvenlik paketine ilişkin "Yürütmenin, yargı organı faaliyetlerinin bir kısmını üstlenmeye kalkması hukuken kabul edilemez" dedi.

20.02.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, iç güvenlik paketine ilişkin "Yürütmenin, yargı organı faaliyetlerinin bir kısmını üstlenmeye kalkması hukuken kabul edilemez" dedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, pakette temel hak ve özgürlükleri düzenleyen Anayasa hükümlerine itibar edilmediğini savundu.

Yasa tasarısında uyuşturucuyla mücadeleyi etkin kılan cezaları ağırlaştıran, terör eylemleri nedeniyle işlenen suçların cezalarını ağırlaştıran olumlu hükümler bulunduğuna işaret eden Koncuk, buna karşın paketle hukuk devleti ilkesinin hiçe sayıldığını ileri sürdü.

Koncuk, kamu düzenini korumanın ve kollamanın devletin asli görevi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Devletin bu işlevini yerine getirirken kolluk kuvvetlerini kullanması, kolluk kuvvetlerinin de bu kapsamda önleme ve bastırma faaliyetlerini yasal çerçevede yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak her kanunun bir ihtiyaçtan kaynaklanması ve toplumu tatmin etme amacı taşıması gerekmekteyken, demokratik tepkileri ortadan kaldırarak, yürütmenin, yargı organı faaliyetlerinin bir kısmını üstlenmeye kalkması hukuken kabul edilemez. Gelinen süreçte molotofkokteyli atanları caydırmak, illegal eylemlere engel olmak adına TBMM gündemine getirilen yasa tasarısının, iktidarın, yürütme organının emir ve talimatları ile bağlı kılınan kolluk kuvvetlerinin, demokratik eylemlere karşı da kullanılması, susan, kendini ifade edemeyen bir topluluğun oluşmasına neden olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement