Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Adana'da Açıklaması

"(Okul yöneticisi atamaları) Buradan o tetikçilik yapan çakallara, alçaklara da sesleniyorum, onlar, bu zalimliklerini unutacağımızı zannetmesinler" "Özel sektörü dahil ettiğimizde Türkiye, 2 milyonu aşan bir taşeron çalışanla karşı karşıya. Bu milletin evlatları topyekun sömürülüyor.

18.09.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okul müdürü atamalarına ilişkin, "Buradan o tetikçilik yapan çakallara, alçaklara da sesleniyorum, onlar, bu zalimliklerini unutacağımızı zannetmesinler" dedi.

Koncuk, Adana Kamu-Sen Temsilciliğinde düzenlenen toplantıda, kamudaki atamalarda işin ehline verilmemesi durumunda hiç bir alanda iyi yönetici bulunamayacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetici atamalarında 16 bin okul müdürünün değerlendirildiğini, 8 bin müdürün görevden ayrılmak zorunda kaldığını ve bunu sindirmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Koncuk, bu değerlendirmelerin adaletten şaşmayan, ahlaki değerlendirme yapanlar dışında "tetikçi şube müdürleri tarafından gerçekleştirildiğini" öne sürdü.

Değerlendirmelerin 8 binle sınırlı kalmayacağını, 4 yılını dolduran müdür, müdür başyardımcısı ve yardımcıları ile 76 bin insanı ilgilendireceğini belirten Koncuk, şunları söyledi:

"Buradan o tetikçilik yapan çakallara, alçaklara da sesleniyorum. Onlar, bu zalimliklerini unutacağımızı zannetmesinler. İnsanların hakkını almak, alın terini, emeğini çalmak, cebindeki parayı çalmaktan çok daha adice bir tavırdır. Onun için bu alçaklığı yapan tetikçileri asla ama asla affetmeyeceğiz. Bunlar, geceleri yataklarında rahat uyuyamayacaklar. Bunlar, insan içine çıkamayacaklar. Bunlar, sizlerin yüzlerinize bakamayacaklar. Çünkü insanlar, bunların yüzüne tükürecek. Sadece tükürmekle bırakmayacağız. Hukuk içerisinde ne gerekiyorsa meşru zeminde ne yapmak gerekiyorsa hepsini yapacağız. Eğer o ülkede hukuk bitmişse bu cümleyi hiç sevmiyorum ama herkes o zaman kendi hukukunu uygular. Demokrasilerde, kendi hukukunu uygulamak diye bir şey yoktur. Devlet, insan hakları, adalet, hak adına hukuku uygular. Biz, meşruiyetten, hakkın, hukukun savunulmasından, demokrasiden yanayız. Biz hala bu ülkede yargının hukuk dairesinde kararlar verebileceğine, bürokrasinin insan hakları doğrultusunda hakkı gasbedilmiş insanların hakkını savunma adına idari soruşturma yapabilme kudret ve kabiliyetinde olduğuna inanmak istiyoruz."

"Torba Yasa"

Koncuk, "Torba Yasa" olarak bilinen, 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"da memuru olumlu yönde ilgilendiren hiçbir şey olmadığını savundu.

Kanunun, insanların sömürülmesine zemin yaratan taşeronluk sistemini daha köklü hale getirdiğini öne süren Koncuk, şunları kaydetti:

"Binbir zorluklarla okuttuğumuz çocuklarımız, taşeron patronların sömürüsüne teslim ediliyor. Hiçbir gelecekleri yok. 2002'de AKP iktidarından önce bu ülkede devlet kademelerinde sadece 15 bin taşeron çalışan vardı, bu sayı 661 bin olmuş. Belediyeleri dahil ettiğimizde bu sayı 1 milyon 150 bine çıkıyor. Özel sektörü dahil ettiğimizde Türkiye, 2 milyonu aşan bir taşeron çalışanla karşı karşıya. Bu milletin evlatları topyekun sömürülüyor. Taşeron patronlar zengin oluyor. Bizim çocuğumuz 3 kuruş maaşa, belirsiz geleceğe doğru yürüyor. Bunları kabul etmek mümkün değil, bunlarla mücadele etmemiz, tepki koymamız lazım."

Koncuk, hakim ve savcıların özlük haklarının iyileştirilmesi ile maaşlarına zam yapılmasını desteklediklerini de belirterek, "Kamu çalışanlarına enflasyon farkını bile vermekten imtina eden bir iktidar var. Hakim ve savcıya HSYK seçimleri öncesi zam vermek manidar bir tutumdur. Bunu onlar da anlamlandırıyor mutlaka. HSYK seçimlerinde diğer kamu çalışanlarının oy kullanma hakkı yok, bunu biliyoruz ama bilin ki 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 1 milyon 800 bin kamu emeklisi, 2015 genel seçimlerinde oy kullanacak. Sen hakim ve savcıya bin 155 lirayı vereceksin, emekliye ve kamu çalışanlarına enflasyon oranında zam yapmayı reddedeceksin. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

Koncuk, 24 Eylül'de iş bırakma eylemi yapacaklarını, bu durumun bir uyarı grevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement