Türkiye'nin İkinci Çeyrekte Yüzde 2,1 Büyümesi - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin İkinci Çeyrekte Yüzde 2,1 Büyümesi

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Koçaş: ''Ülkemiz ilerleyen yıllarda daha iyi yerlerde olacak ve 2023'te hedefi olan 500 milyar dolar ile ekonomisi büyük ilk 10 ülke arasına girecektir''

10.09.2014 17:31

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Türkiye'nin ilerleyen yıllarda daha iyi yerlerde olacağını ve 2023'te hedefi olan 500 milyar dolar ile ekonomisi büyük ilk 10 ülke arasına gireceğini bildirdi.

Koçaş, yaptığı açıklamada, açıklanan rakamların büyüme olarak istenilen düzeyde olmadığını ve bu rakamların dikkate alınarak daha fazla çalışılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 4,3 civarında bir büyüme sağladığını aktaran Koçaş, büyüme hızının ilk çeyrekte 2,7 oranda olmasını tahmin ettiklerini ifade etti.

"Türkiye'nin her geçen gün sanayisinde yaşamış olduğu gelişmeler neticesinde büyüme kat eden bir ülke konumundayken 2014 yılı ikinci çeyreğinde yaşanan büyüme hızı rakamları açıkçası beklentilerimizin altında oldu" diyen Koçaş, şöyle devam etti:

"Açıklanan rakamları dikkate alarak çalışmalarımızı ve üretim ile birlikte ihracata ayırmış olduğumuz zamanı artırmalıyız. Bugün bakıyoruz ki büyüme hızımızın en büyük payını ihracatlarımız oluşturuyor. İkinci çeyrekte yaşanan büyüme hızına en büyük katkıyı yüzde 5,5 ile yapılan ihracatlar oluşturuyor. Bu açıdan bakarsak güzel bir durumken, bunu daha yüksek seviyelere çıkarmak için çaba göstermeliyiz. İnanıyorum ki ülkemiz ilerleyen yıllarda daha iyi yerlerde olacak ve 2023'te hedefi olan 500 milyar dolar ile ekonomisi büyük ilk 10 ülke arasına girecektir." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin İkinci Çeyrekte Yüzde 2,1 Büyümesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement