Türkiye Olimpian Derneğin'den Öğrencilere Anlamlı Seminer - Son Dakika
Spor

Türkiye Olimpian Derneğin'den Öğrencilere Anlamlı Seminer

Türkiye Olimpian Derneğin\'den Öğrencilere Anlamlı Seminer

Türkiye Olimpian Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, düzenlenen panelde öğrencilerle spor bilinci ve kötü alışkanlıklarla ilgili önemli bilgiler verdi.

22.12.2013 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Olimpian Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, düzenlenen panelde öğrencilerle spor bilinci ve kötü alışkanlıklarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Türkiye Olimpian Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Genel Sekreter Dario Porsemay, milli yelken sporcu antrenörü Saruhan Çınay ve olimpian gönüllüsü eğitimci Hicabi Meral, Selimiye Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler.

"Spor Eğitimi, Spor Bilinci ve Kötü Alışkanlıklar" konulu panelde Başkan Öztek, öğrencilere çevre bilinci ve sporcu sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Daha sonra sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını dile getirdi. İbrahim Öztek, sigaranın içinde var olan 4 bin çeşit zararlı maddenin akciğerleri hedef aldığını, günde bir paket sigara içen kişinin sigara içmeyenlere oranla on misli akciğer kanseri riski taşıdığına dikkat çekti. Ana okulundan itibaren çocuklara sporun aşılanması gerektiğine dikkat çeken Öztek, çocukların başlangıçta atletizm, jimnastik ve yüzme gibi sporlarla tanıştırılması gerektiğini vurguladı.

Sporcu antrenör Saruhan Çınay ise, öğrencilere yaptığı konuşmasında; sportif arkadaş ortamının insanı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını, oyun ve eğlence zamanını da sportif çerçeve içinde gönlünce eğlenceden uzak kalmadan değerlendirebildiğini anlattı.

Dario Porsemay'ın davet ettiği, okulun başarılı sporcularından Rafet Ender Alemdar da spor ve spordaki başarıları ile kazanımlarını dile getirdi. Alemdar, şimdiden bir kulübün atletizm takımında yer aldığını, cirit disk ve gülle atışı dallarında başarı yolunda olduğunu, burs aldığını ve birçok ihtiyacının kulübünce karşılandığını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Olimpian Derneğin'den Öğrencilere Anlamlı Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement