Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Çocuklar - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Çocuklar

Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Mobil Gençlik Merkezi işbirliğiyle kentteki Suriyeli öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

27.04.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Mobil Gençlik Merkezi işbirliğiyle kentteki Suriyeli öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Başur mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe katılan Suriyeli çocuklar, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Siirt Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi-2" projesiyle gönüllerince eğlendi.

Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte, boks, okçuluk, dart, voleybol, sokak tenisi, mini golf, satranç, hat sanatı, langırt, basketbol, halk oyunları, matrak ve çeşitli çocuk oyunları sergilendi.

İHH İl Mülteci Sorumlusu ve 14 Eylül Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Faruk Süzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli muhacir öğrencilerle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mobil Gençlik Merkezi-2 Proje koordinatörü Özcan Özmazi de etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özmazi, "Buradaki etkinliklerde yer almamızın amacı, Suriye'den kaçan savaş mağduru çocuklara yönelik orada yaşadıkları acıları unutmasına vesile olacak bir etkinlik düzenledik. Etkinliklerimizin içerisinde langırt, mini golf, basketbol, okçuluk, boks gibi etkinlikler yer aldı. Çocuklar için güzel bir etkinlik oldu. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Çocuklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement