Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli, ülkelerine gitti.

11.11.2014 12:47

Akçakale ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli, yanlarında getirdikleri gıda ve bazı eşyalarla ülkelerine gitti.

Akçakale Gümrük Kapısı önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık bin sığınmacı, ülkelerine geçiş için yetkililerden izin istedi.

Giriş ve çıkışa kapatılan kapı önünde bir süre bekleyen Suriyeliler, gerekli iznin ardından beraberlerinde getirdikleri gıda ve bazı eşyalarla ülkelerine geçti.

Suriyeli Halit Deham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki savaş nedeniyle iş bulamadıklarını ve geçimlerini sağlamak için mevsimlik işçi olarak Türkiye geldiklerini belirterek, işlerin bittiğini ve havaların soğumaya başlaması üzerine ülkelerine döndüklerini söyledi.

Halaf Hasan da kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür ederek, yaz ayları boyunca ailece çalıştıklarını, aldıkları malzemelerle Suriye'ye döndüklerini ifade etti.

Gümrük kapısı yakınında esnaflık yapan Mehmet Ergüven ise özellikle pamuk tarlalarında çalışmak için gelen Suriyelilerin sezonun bitmesiyle ülkelerine dönmeye başladıklarını kaydetti.

Akçakale Gümrük Kapısı, Tel Abyad bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından güvenlik gerekçesiyle 6 Ocak'ta kapatılmıştı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement