Tütüncü'den Zabıta'ya Garson Devlet Modeli - Son Dakika
Yerel

Tütüncü'den Zabıta'ya Garson Devlet Modeli

Tütüncü\'den Zabıta\'ya Garson Devlet Modeli

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bir araya geldiği zabıta personelinden garson devlet anlayışında hizmet üretmelerini istedi.

06.09.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bir araya geldiği zabıta personelinden garson devlet anlayışında hizmet üretmelerini istedi. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 189'uncusu kutlanan Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında belediyesinin zabıta personeliyle Kepez Kent Ormanı'nda kahvaltı yaptı. Tek tek elini sıktığı zabıta personelinin dertlerini dinleyen, istek ve taleplerini not eden Başkan Tütüncü, kendisinin de personelinden nasıl bir hizmet beklediğini anlattı.

VATANDAŞA DENGELİ DAVRANIN UYARISI

Zabıta ekiplerine seslenen Tütüncü, belediyelerin tek üniformalı personeli olan zabıtaların, belediyelerin görünen yüzü olduğunu hatırlattı. Üniforma taşıyan kamu görevlilerinin devletin vitrini olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Devlet bizde her zaman millet ve halk için var olmalıdır. Dünyada iki tane devlet anlayışı vardır. Biri garson, diğeri gardiyan anlayışıdır. Bizim hayalini kurduğumuz, halkına milletine hizmet eden, milletine hizmet etmeyi onur sayan kamu görevlilerinin olduğu garson devlet anlayışıdır. Sizler kamuya yönelik hizmet üretirken vatandaşa zulmetmeniz, baskı kuran bir yaklaşımda olmanız doğru değil. Görevlerinizi yaparken sevecen, müşfik tavrınızı asla elden bırakmadan, ama bu yumuşak yüzümüzün de istismara sebep olmaması lazım. Böylesi bir denge içinde çalışmalarımızı devam ettirmemiz lazım." diye konuştu.

Toplum düzenine katkı koyuyorsunuz

Zabıtaların kamu düzenini sağlamaktaki rolünün büyüklüğüne değinen Tütüncü, zabıta ile polis teşkilatının bir kolluk gücü olarak, şehir yaşamına etkisinin çok büyük olduğunun altını çizdi. Vatandaşların can ve mal güvenliklerini ile sağlıklarını zabıtaya teslim ettiğini belirten Tütüncü, "Zabıta işini yapmadığında can, mal ve sıhhat güvenliğinde arızalar olabilir. Sizler bu görevleri yerine getirip kamu düzenini sağlayarak, toplum düzeninde insanların yaşamaktan mutlu oldukları bir şehrin var olmasına, katkı vereceksiniz. Bu çok onurlu bir vazifedir." şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tütüncü'den Zabıta'ya Garson Devlet Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement