Tüvik-Der Genel Başkan Çetin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tüvik-Der Genel Başkan Çetin Açıklaması

"Kredi kartı aidat, hesap işletim ücreti gibi fahiş kalemler BDDK taslağından çıkarılmalı ya da minimize edilmeli"

06.09.2014 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği (TÜVİK-DER) Genel Başkan Ali Çetin, kredi kartı aidat, hesap işletim ücreti gibi fahiş kalemlerin BDDK taslağından çıkarılmasını ya da minimize edilmesini istedi.

Çetin, yazılı açıklamasında, BDDK'nın internet sitesinde "Finansal tüketicilerden faiz dışında alınacak ücret ve masraflara ilişkin yönetmelik taslağı"nın yayımlandığını anımsattı.

Taslağın Yönetim Kurulu ve Dernek avukatları tarafında incelendiğini belirten Çetin, taslakta tüketici şikayetlerine konu olan kalemlerde değişen fazla bir şeyin olmadığını ifade etti.

Taslağın tüketici şikayetlerine çözüm getirecek nitelikten uzak olduğunu bildiren Çetin, şunları kaydetti:

"Öncelikle kalan 20 kalem masraf bankaların tüketicilerden aldığı faiz dışı gelirlerin yüzde 95'ini oluşturmaktadır. Başka bir deyimle buz dağının asıl kütlesi durmaktadır. Örneğin, kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti, dosya masrafı, ekspertiz ücreti, havale ücreti, rehin ücreti, komisyonlar alınmaya devam edecektir. Durum grafikte net olarak görülmektedir."

BDDK, hükümet ile ilgili bakan ve bürokratların vakit geçirmeden tüketicilerin sesine kulak verip düzenlemeyi Yargıtay 13 . Hukuk Dairesinin kararlarına uygun hale getirmesi gerektiğini ifade eden Çetin, kredi kartı aidat, hesap işletim ücreti gibi fahiş kalemlerin çıkarılmasını ya da minimize edilmesini istedi.

Çetin, tüketicilerin ve tüketici örgütlerinin beklentisinin bu yönde olduğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüvik-Der Genel Başkan Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement