Tüvturk Genel Müdürü Bulgurlu, Kaymakam Güldibi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tüvturk Genel Müdürü Bulgurlu, Kaymakam Güldibi'ni Ziyaret Etti

Tüvturk araç muayene istasyonları Genel Müdürü Ahmet Bulgurlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret etti.

02.07.2012 14:00

Tüvturk araç muayene istasyonları Genel Müdürü Ahmet Bulgurlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret etti.

Ahmet Bulgurlu, beraberinde Tüvturk Tarsus istasyon amiri Hakan Köğce ile birlikte ziyaret ettiği Kaymakam Güldibi'ne, tüm araç muayene istasyonlarında düzenli ve sistemli bir kontrol sistemiyle çalıştıklarını söyledi.

Bulgurlu, Tarsus'ta ağır vasıta, hafif ticari, binek araç, traktör ve motosiklet olmak üzere toplam kayıtlı araç sayısının 73 bin 454 olduğunu ve geçtiğimiz 2011 yılında muayenesini yaptıran araç sayısının ise 28 bin 496'ya ulaştığını ifade etti.

Muayene olması gereken araç sayısının 42 bin 640 olduğunu belirten Bulgurlu, zaman zaman köylere gidilerek, mobil istasyonlarla araç muayene hizmeti verdiklerini belirtti.

Şirket olarak sürücü eğitim parklarında öğrencilere yönelik eğitimler verdiklerini kaydeden Bulgurlu, "Tarsus'ta sürücü eğitim parkı yapılması halinde burada da öğrencilere yönelik eğitimler verebiliriz. Bu arada geçtiğimiz yıl Mersin il Emniyet Müdürlüğüne, motosiklet sürücülerine dağıtılmak üzere bin adet kask verdik. Bu yıl da vermeyi planladık" dedi.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise tüm motosiklet sürücülerinin mutlaka kask takmaları gerektiğini belirterek, "Maalesef kask takmama gibi bir sorunumuz var. Kaskı ya da emniyet kemerini polis memurunu gördüğümüz zaman takıyoruz. Kaskı kolumuza değil, başımıza takmalıyız" dedi.

Güldibi ayrıca, pahalı ve ucuz olan araçların muayene bedellerinin aynı miktarda olmasının sıkıntı yarattığını, araç fiyatlarına göre muayene ücreti alınması halinde daha çok aracın muayene edilebileceğini ifade etti.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu

Yayıncı: Ali Güreli - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüvturk Genel Müdürü Bulgurlu, Kaymakam Güldibi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement