Tzob Başkanı Bayraktar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tzob Başkanı Bayraktar Açıklaması

Tzob Başkanı Bayraktar Açıklaması

"Büyükşehir belediye başkanları, bu illerde tarımın zarar görmesini önlemek, tarım topraklarını korumak, tarımı geliştirmek için yeni projeler ortaya koymak zorundalar"

23.04.2014 10:06

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sanayide, hizmetler, inşaat sektöründe olduğu gibi artık tarımda da ağırlığın büyükşehirlerde olduğunu belirterek, "Büyükşehir belediye başkanları, bu illerde tarımın zarar görmesini önlemek, tarım topraklarını korumak, tarımı geliştirmek için yeni projeler ortaya koymak zorundalar" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2012 yılında çıkarılan "Büyükşehir Yasası"yla büyükşehir belediye sayısının arttığını anımsattı.

30 büyükşehir belediyesinde nüfusun 2013 yılı sonunda yaklaşık 59 milyona yükseldiğini bildiren Bayraktar, söz konusu şehirlerin hemen hepsinin tarımın önemli merkezleri arasında yer aldığını belirtti. Bayraktar, 30 büyükşehir belediyesinde toplam 135 milyon 270 bin 869 dekar tarım alanı bulunduğunu kaydederek, bunun Türkiye toplam tarım arazilerinin yüzde 56,8'ini oluşturduğunu ifade etti.

Büyükşehirlerin, sanayi, hizmetler, inşaat sektörlerinde olduğu gibi artık tarımda da ağırlığa sahip olduğuna dikkati çeken Bayraktar, buğday, arpa, mısır, domates, patates gibi temel gıda ürünlerinin önemli bir kısmının büyükşehirler tarafından karşılandığını dile getirdi.

Büyükşehirlerin hayvancılıkta da ağırlığa sahip olduğunun altını çizen Bayraktar, "Ülkede bulunan büyükbaş hayvanların yüzde 51'i, küçükbaş hayvanların yüzde 53,6'sı büyükşehirlerde. Türkiye'de üretilen balın yüzde 69,4'ünü, koyun-keçi sütünün yüzde 54,4'ünü, inek-manda sütünün yüzde 49,6'sını 30 büyükşehir karşıladı" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, sözkonusu illerde büyükşehir belediye başkanlarına çok büyük bir görevler düştüğünü belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir belediye başkanları, bu illerde tarımın zarar görmesini önlemek, tarım topraklarını korumak, tarımı geliştirmek için yeni projeler, uygulamalar ortaya koymak, eğitim çalışmalarını, tarımda örgütlenmeyi, üretilen tarım ürünlerinin pazarlamasını desteklemek zorundalar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tzob Başkanı Bayraktar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement