Tzob Genel Başkanı Bayraktar Aydın'da - Son Dakika
Yerel

Tzob Genel Başkanı Bayraktar Aydın'da

Tzob Genel Başkanı Bayraktar Aydın\'da

Bayraktar: "Ürettiğimiz ürünlerde marka olmamız lazım. Ürettiğimiz ürünlerde marka olmamız lazım. Marka olamadığımız takdirde, tarım ürünlerinde dünya ticaretinde söz sahibi olmayacağımızı bilmemiz gerekiyor.

27.10.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Bayraktar, üretilen ürünlerin markayla dünya piyasasına sunulması gerektiğini vurgulayarak "Marka olamadığımız takdirde, tarım ürünlerinde dünya ticaretinde söz sahibi olmayacağımızı bilmemiz gerekiyor" dedi.

Nazilli Ziraat Odası'nı ziyaret eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buradaki konuşmasında, Türk tarımının dünya ticaretinde hak ettiği yeri bulabilmesi için kaliteli üretimin yanında markalaşmanın da gerekli olduğunu belirtti.

Çiftçisinin zorluklar içerisinde dış talebe uygun üretim yaptığını, ülkenin gıda güvencesini sağladığını ifade eden Bayraktar, ürünlerde marka oluşturmanın sanayici ve ihracatçıya ait olduğunu kaydederek "Sanayici ve ihracatçılarımızı Aydın'ın bereketli topraklarına yatırım yapmaya davet ediyorum. Katma değer ürünlerimize katma değer katmamız lazım" dedi.

Bayraktar, yurt dışından ihracatçının Türkiye'de "işlenmiş kestane" bulamadığından şikayet ettiğine dikkati çekerek, "Kestanemizi bu bölgeden alıp işleyerek başka marka adı altında dünyaya satıyorlar. Biz dünyanın en iyi, en güzel kestanesini üretiyorsak marka olmaz zorundayız. Ürettiğimiz ürünlerde marka olmamız lazım. Marka olamadığımız takdirde, tarım ürünlerinde dünya ticaretinde söz sahibi olmayacağımızı bilmemiz lazım" diye konuştu.

- Zeytinde imar sorunu

Zeytinde çok ciddi yatırımlar yapıldığını kaydeden Bayraktar, 25 dekar altı zeytinlik alanların imara açılmasını kabul etmediklerini, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olması için bu karardan vazgeçmesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Biz son yedi yılda zeytinde çok ciddi yatırım yaptık, 66 milyon civarında zeytin fidanı diktik. Madem bu zeytinleri sökeceğiz niye diktik? Bu kadar niye yatırım yapıldı, niye destek verildi? Bir de 'zeytinde İspanya'dan sonra dünya ikincisi olacağız' diye hedef konuldu. Eğer trendi bu şekilde devam ettirirsek yakalarız. Böyle bir hedef koymuşken, böyle bir yasayla zeytinleri söktürmemiz, zeytinlik alanları imara açtırmamız fevkalade abes. Benim anlamakta zorluk çektiğim olay bu. Zeytin tüketimi Türkiye'de 1 kilodan 2 kiloya yeni çıktı. Bunu bizim insan sağlığı açısında 5-6 Kiloya çıkarmamız lazım. Tüketim yükseldiğinde bu zeytini nereden bulacağız. Zeytin ve zeytinyağı ithalatı mı yapacağız? Zeytin kutsal bir ürün, incir ile birlikte. Bu yasa inşallah geri çekilir." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tzob Genel Başkanı Bayraktar Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement