Uaea Başkanı Amano: "Görüşmelerde İlerleme Kaydedildi Ancak Daha Fazla Çalışmaya İhtiyaç Var" - Son Dakika
Dünya

Uaea Başkanı Amano: "Görüşmelerde İlerleme Kaydedildi Ancak Daha Fazla Çalışmaya İhtiyaç Var"

Uaea Başkanı Amano: "Görüşmelerde İlerleme Kaydedildi Ancak Daha Fazla Çalışmaya İhtiyaç Var"

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano, Tahran’da yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

04.07.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano, Tahran'da yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano, Avusturya'nın başkenti Viyana'da nükleer görüşmelerin yürütüldüğü otele geldiği sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2 Temmuz'da Tahran'a gittiğini ve ziyareti sırasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile görüştüğünü söyleyen Amano, "Görüşmelerde ilerleme kaydedildi ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç var" dedi.

Görüşmeler hakkında daha fazla detay vermeyen Amano, İran ile işbirliği yapılması halinde yıl sonuna kadar muhtemel askeri boyutları da içeren sorunların açıklığa kavuşturulması için bir rapor hazırlayabileceklerini kaydetti. Amano, ayrıca bir anlaşma yapılması halinde o anlaşmanın uygulanmasına hazır olduklarını aktardı.

5+1 ülkeleri, İran'ın askeri tesislerinin de denetlenmesi, bilim adamlarıyla görüşülmesi ve geçmişteki nükleer faaliyetlerin muhtemel askeri boyutu hakkında bilgi verilmesinde ısrar ediyor. Müzakereler, 7 Temmuz'a kadar devam edecek. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Uaea Başkanı Amano: 'Görüşmelerde İlerleme Kaydedildi Ancak Daha Fazla Çalışmaya İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement