Uçan Süpürge'nin "Genç Cadı"Sı, Neslihan Atagül - Son Dakika
Güncel

Uçan Süpürge'nin "Genç Cadı"Sı, Neslihan Atagül

Uçan Süpürge\'nin "Genç Cadı"Sı, Neslihan Atagül

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"nin, "Genç Cadı" ödülü, oyuncu Neslihan Atagül'e, FIBRESCI ödülü ise "Montrö Kraliçesi" filmine verildi."Rağmen.direniş, devinim, dayanışma" temasıyla yola çıkarak,...

16.05.2013 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"nin, "Genç Cadı" ödülü, oyuncu Neslihan Atagül'e, FIBRESCI ödülü ise "Montrö Kraliçesi" filmine verildi.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Başkanı Halime Güner, festivalin, Kızılırmak Sineması'nda düzenlenen kapanış töreninde, bu yıl

"Rağmen... direniş, devinim, dayanışma" temasıyla yola çıkarak, bir hafta boyunca 40 ülkeden 98 filmle sinemaseverlerle buluştuklarını belirtti.

Festivalde gönüllülerine, destek verenlere ve seyircilere teşekkür eden Güner, festivalin başladığı günden bu zamana büyük mesafe kaydettiğini söyledi.

"Küçük yaşta başladığı oyunculukta, yalın rollerdeki başarılı performansı ile kariyerini inanç ve disiplinle sürdürmesi" nedeniyle ödüle layık görülen Atagül, gözyaşlarına hakim olmazken, çok duygulandığını ve heyecandan konuşamayacağını belirtti.

Atagül, uzun süre ödülünü elinden bırakmazken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir kadın olarak böyle bir festivalden ödül almaktan çok mutluyum ve onur duyuyorum" dedi.

Uçan Süpürge'nin bu yıl beşinci kez verdiği Genç Cadı ödülüne daha önce de Elit İşcan, Damla Sönmez, Esme Madra ve Ezgi Mola değer görülmüştü.

Dünyada sinema çevrelerinin prestij ödülü kabul ettiği ve kadın filmleri festivalleri arasında sadece Uçan Süpürge'de verilen FIPRESCI Ödülü ise "Hayatın acılarını, yalnızlık duygusunu, bir ölümün ardından yaşanan yası oldukça iyimser bir bakış açısıyla anlattığı, özgür ve yaratıcı iki kadın karakter aracılığıyla sinemanın hayat ve neşe kaynağı olabileceğini gösterdiği için" Montrö Kraliçesi'ne verildi.

Törenin ardından Fransız yapımı Montrö Kraliçesi filmi gösterildi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uçan Süpürge'nin 'Genç Cadı'Sı, Neslihan Atagül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement