Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar

3 kişi olması lazım" sözleri salonda tepkilere neden oldu.

24.05.2016 15:40

3 kişi olması lazım" sözleri salonda tepkilere neden oldu. Müşteki avukatları sanık avukatına "Irkçılık yapmayın" diye tepki gösterdi. Avukat Şentürk, müvekilinin suçsuz olduğunu ve beraat verilmesi talep ederek, "Ancak mahkeme aynı kanaatte değilse haksız tahrik indirimi uygulanmasını istiyoruz" dedi.

"ATMAK İSTESEYDİM PENCEREDEN DEĞİL, BALKONDAN ATARDIM..."

Son sözleri sorulan sanık Enver Dursun, "Burada mağdur olan benim, eğer atmak isteseydim ben onu oradan atmazdım. Arka balkonumuz var oradan atardım" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İYİ HALDEN 25 YILA ÇEVRİLDİ...

Duruşmaya verdiği aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Enver Dursun'u, "Kasten öldürmek"ten suçlu buldu. Bu suçtan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme heyeti şartları oluşmadığından haksız tahrik indirimi uygulamasına ise gitmedi.

JESCA'NIN YAKINLARI SEVİNÇ GÖZ YAŞLARI DÖKTÜ... SANIK YAKINLARI KÜFÜRLER ETTİ

Duruşmanın ardından kararı olumlu bulan Jesca Nankabirwa'nın yakınları avukatlara sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Sanık yakınları ise hem karara hem de sevinç gösterisinde bulunan Jesca'nın yakınlarına küfürler ederek tepki gösterdi. Polis, sanık yakınlarını adliye binasından uzaklaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ülkesi Uganda'dan 2013 yılında Türkiye'ye gelen 39 yaşındaki Jesca Nankabirwa 6 Eylül 2014'te ortadan kayboldu. O günden sonra kendisinden haber alınamayan Nankanbirwa, bir hafta sonra hastane morgunda bulundu. 4 arkadaşı, 13 Eylül 2014'te Nankabirwa'yı teşhis etti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Enver Dursun hakkında dava açıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nankabirwa'nın ölümü sırasında evde bulunduğu tespit edilen ve gözaltına alınarak tutuklanan şüpheli Enver Dursun'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu. Yargılama sırasında mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, "Nankabirwa'nın cesedinin yüzü eve, sırtı dışarıya dönük olduğu ve kolunda sırt çantasının bulunduğu, düşmenin itme veya benzeri bir nedenden kaynaklanmış olabileceği" belirtiliyordu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement