Ukrayna'da Ateşkes İhlalleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Ateşkes İhlalleri Sürüyor

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen, ayrılıkçıların gün boyunca 25 kez ateşkes ihlali yaptığı bildirildi.

16.04.2015 21:26

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen, ayrılıkçıların gün boyunca 25 kez ateşkes ihlali yaptığı bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların gün boyunca 25 kez ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, ayrılıkçıların Minsk mutabakatı gereği cephe hattından geri çekilmesi gereken 152 mm, 122 mm ve 120 mm kalibreli ağır silahları da kullanarak saldırı düzenlediği kaydedilirken, bu saldırılarda Peski, Avdeevka, Opitnoe, Volnovaha, Sokolniki ve Mariinki kasabaları yakınında konuşlanan Ukrayna askerlerinin hedef alındığı bildirildi.

Donetsk havaalanı ile Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabasında da ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında çatışma çıktığı belirtilirken, ordu birliklerinin ayrılıkçıların saldırılarını püskürttüğü ve konuşlandığı noktaları kontrol etmeye devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, ordu birliklerinin Minsk mutabakatı uyarınca ateşkese riayet ettiği ve sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verdiği dile getirildi. Açıklamada, ayrıca ayrılıkçıların son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 6 Ukrayna askerinin yaralandığı ifade edildi.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor. Taraflar, ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Ateşkes İhlalleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ozgur TURKELI: SIMDI YORUM YAPACAGIM VE SIZI ELESTIRECEGIM AMA BILIYORUMKI YAYINLAMAYACAKSINIZ !! NEDEN SADECE ATESKES IHLALLERINI AYRILIKCILAR YAPTI DIYE YAZIYORSUNUZ? ORDAMIYDINIZ YADA NERDEN BILIYORSUNUZ? FASIST PRAVASEKTOR UN ORDA NELER YAPMAYA CALISTIGINI BILIYORMUSUNUZ YOKSA . . . . . . ? 2 0 Yanıtla

Advertisement