Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

AGİT, Ukrayna'daki uçak kazası ile ilgili "açık, şeffaf ve bağımsız uluslararası soruşturma yapılması" çağrısı yaptı.

18.07.2014 21:53

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi, Ukrayna'daki uçak kazası ile ilgili "bağımsız uluslararası soruşturma yapılması" çağrısında bulundu.

AGİT'in, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Ukrayna'da düşmesiyle ilgili bir deklarasyonu kabul ettiği açıklandı. Oy birliğiyle kabul edilen deklarasyonda, Ukrayna'daki ateşkese yönelik çabalara destek verildi.

Ukrayna'nın doğusundaki şiddetin sona erdirilmesi istenen deklarasyonda, uçağın düştüğü yere ve çevresine emniyetli ulaşımın sağlanması, bölgenin, ekipmanların, enkazın ve kişilere ait eşyaların korunması çağrısında bulunuldu.

Uluslarası Sivil Havacılık Örgütü'nün koordinasyonunda Ukrayna, Malezya ve Hollandalı teknik ve adli uzmanlardan oluşan bir heyetin katılımı ile açık, şeffaf ve bağımsız uluslararası soruşturma yapılması istenen deklarasyonda, bütün devlet ve diğer aktörler uluslararası soruşturmaya müdahalededen kaçınmaya çağrıldı.

İçerisinde 283 yolcu ve 15 mürettebat bulunan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan havalandıktan sonra Ukrayna'nın doğusunda düşmüştü. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement