Ukrayna'da Türk İşadamları İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Türk İşadamları İftarda Buluştu

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Ukrayna'da bulunan Türk işadamlarının katıldığı bir iftar programı düzenledi.

24.06.2016 02:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Ukrayna'da bulunan Türk işadamlarının katıldığı bir iftar programı düzenledi.

Programa katılan Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, ramazan ayında yurt dışında düzenlenen iftar etkinliklerinin Türk toplumunun bir araya gelmesine vesile olduğunu belirtti.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki var olan iyi ilişkilerin iş dünyasına da yansıdığına dikkati çeken Tezel, Ukrayna'da Türk yatırımların her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye'nin sadece turizminin değil aynı zamanda kültürünün de yurt dışında tanıtılmasına ihtiyacı olduğunu ifade eden Tezel, "İftar programları kültür tanıtımımız için büyük fırsat oluşturmaktadır." dedi.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Pehlivan, Ukrayna'da toplam 600 civarında Türk firması bulunduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ile bu sayı daha da artacaktır. Ukrayna ve Türkiye bölgede iki büyük ticari potansiyele sahip ülkelerdir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Türk İşadamları İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement