Ukrayna'da Yanukoviç'ten Muhalefete Suçlama - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Yanukoviç'ten Muhalefete Suçlama

Ukrayna\'da Yanukoviç\'ten Muhalefete Suçlama

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hükümetin üstlendiği tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak muhalefetin durumu tırmandırdığını söyledi.

30.01.2014 18:25  Güncelleme: 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hükümetin üstlendiği tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak muhalefetin durumu tırmandırdığını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde açıklama yapan Viktor Yanukoviç, hükümetin ülkeyi siyasi krizden çıkarmaya yönelik yol arayışı çerçevesinde üstlendiği tüm yükümlülükleri yerine getirdiğini belirtti.

Yanukoviç, çatışmaların barış yoluyla çözümüne yönelik muhalefet ile yaptıkları görüşme sürecinde belirgin mutabakatların sağlandığını hatırlatarak, bu çerçevede hükümetin üstlendiği tüm yükümlülükleri yerine getirdiğini vurguladı.

Bu çerçevede, parlamentonun çatışmalar sırasında tutuklananlar ve hakkında mahkumiyet kararı bulunanların serbest bırakılmasını garanti altına alan af yasasını kabul ettiğini dile getiren Yanukoviç, buna rağmen muhalefetin durumu tırmandırmaya devam ettiğini, bazı liderlerin siyasi emelleri uğruna insanları soğuk havada beklemeye teşvik ettiğini ve bunun yanlış olduğunu kaydetti.

Yanukoviç, bazı grupların siyasi çıkarlarının Ukrayna'nın varlığı meselesinden üstün tutulması halinde "bu devletin ve milletin geleceğinin olmayacağının anlaşılması" gerektiğini kaydetti. Yanukoviç, Ukraynalıları normal bir yaşam, barış ve huzur için ellerinden gelen her şeyi yapmaya davet etti.

Ukrayna parlamentosu, dün gece işgal edilen tüm kamu binaları ve meydanların boşaltılması şartı ile protesto gösterilerine katılmalarının ardından tutuklananlar, gözaltında bulunanlar ve hakkında mahkumiyet kararı bulunanların serbest bırakılmasını öngören yasayı kabul etmiş, muhalefet ise af yasasının her hangi bir şart olmaksınız kabul edilmesini talep etmişti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Yanukoviç'ten Muhalefete Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement