Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Kırım Parlamentosu ve Bakanlar Kurulu'nun maskeli ve silahlı gruplar tarafından işgalinin birinci yıl dönümü dolayısıyla, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de toplanan çok sayıda insan, Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu dile getirerek, eylem düzenledi.

28.02.2015 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Parlamentosu ve Bakanlar Kurulu'nun maskeli ve silahlı gruplar tarafından işgalinin birinci yıl dönümü dolayısıyla, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de toplanan çok sayıda insan, Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu dile getirerek, eylem düzenledi.

Başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanında toplanan çok sayıda insan, yanlarında getirdikleri Ukrayna ve Kırım bayraklarıyla eyleme katıldı. Eylemciler, Kırım Ukrayna'nın bir parçası olduğunu dile getirerek, Kırım'ı ve Ukrayna'yı destekleyen sloganlar attı. Bağımsızlık Meydanında toplanan eylemciler saf durarak, "Kırım, bu Ukrayna'dadır" kelimesini oluşturdu.

Eyleme katılan Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Sinaver Kadirov, kendisinin işgalci Kırım yönetimi tarafından sınır dışı edildiğini kaydederek, Kırım'a girmesinin yasaklandığını belirtti. Kadirov, bu eyleme katılarak, işgal edilen Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduğunu bir kez daha sergilemek istediklerini ifade etti. Kadirov, ayrıca Kırım'ın geleceğini egemen, bağımsız ve demokratik Ukrayna ile birlikte gördüklerini dile getirdi.

27 Şubat 2014'te Kırım Parlamentosu ve Bakanlar Kurulu'na baskın düzenleyerek, bu kurumları çalışamaz hale getiren maskeli ve silahlı gruplar, Rusya yanlısı milletvekilleri tarafından Sergey Aksyonov'u "başbakan" seçti. Yeni başbakan ve parlamento tarafından 16 Mart 2014'te düzenlenen ve Ukrayna'nın ve uluslararası toplumun tanımadığı referandumda ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanması yönünde oy çıktı. Kırım Tatarları ise referandumu protesto ederek oy kullanmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkelı: Kırım tatarlarının 55 nin oy kullamdıgını kendileri acıkladı zaten Oy kullananların coguda rusya lehine oy verdigi biliniyor neden bu kadar yalan caba iftira ne icin Tatarlar tarihlerinde bu kadar degerli olmamıstı hic Putin e rusya ya her gun dua etmeliler bence 0 8 Yanıtla

Advertisement