Ukrayna'daki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Genel Seçimler

Pazar günü yapılan seçimlerde oy sayımı bitmeden koalisyon tartışmaları başladı Başbakan Arseniy Yatsenyuk, başında bulunduğu Halk Cephesi'nin seçimlerin galibi olarak koalisyon oluşturulmasını ve başbakan adayını teklif edeceğini açıkladı.

29.10.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, başında bulunduğu Halk Cephesi partisinin, pazar günü yapılan seçimlerin şu ana kadarki sonuçlara göre galibi olarak koalisyon oluşturulması ve başbakan adayı konusunda teklifini sunacağını bildirdi.

Pazar günü yapılan seçimlerde kullanılan oyların yüzde 98'inin sayıldığı, Arseniy Yatsenyuk'un Halk Cephesi yüzde 22,16 ile ilk sırada, Petro Poroşenko Bloku'nun yüzde 21,82 ile ikinci, "Samopomiç" Partisi ise yüzde 11 oy ile üçüncü sırada bulunduğu açıklanmıştı.

Oy sayımının henüz sona ermediği Ukrayna'da, seçim sonuçları açıklanmadan koalisyon tartışmaları başladı. Bu sabah Petro Poroşenko'nun Bloku, Halk Cephesi ve "Samopomiç" partilerine koalisyon oluşturulmasını önermişti. Bunun üzerine Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un başında bulunduğu Halk Cephesi, "seçim sonuçlarının lideri olarak" diğer partilere "koalisyonun oluşturulması ve başbakan adayını teklif edeceğini" açıkladı.

Petro Poroşenko'nun Bloku'nun koalisyon anlaşması tasarını açıklaması üzerine açıklamalarda bulunan Başbakan Yatsenyuk, Avrupa'daki uygulamalarda olduğu gibi seçimlerde ilk sırada yer alan partinin koalisyon kurulmasına yönelik süreci başlatması gerektiğini söyledi.

Yatsenyuk, "Hükümetin oluşturulması için yaklaşık 20 gün gibi bir süre içerisinde sonuca varmamız gerekiyor" dedi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement