Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna\'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Biden, Yanukoviç'le telefon görüşmesinde, ülkedeki siyasi krizin giderilmesi yönünde sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi Yanukoviç'in Biden'ı aramasıyla yapılan görüşmede ABD Başkan Yardımcısı, bir af yasası ve Ukrayna'yı Avrupa yönüne çevirecek yeni bir hükümet çağrısında bulundu.

29.01.2014 01:30

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkedeki siyasi krizin giderilmesi yolunda sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç, ülkesindeki mevcut kriz hakkında son bilgileri paylaşmak üzere ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı aradı.

Biden'ın görüşmede bugün sağlanan ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve Yanukoviç'i 16 Ocak'ta kabul edilen yasaların büyük bir kısmının parlamentoda iptalini imzalamaya çağırdığı belirtildi.

Yanukoviç'e, barışçıl bir çözüm için kritik önem taşıyan uzlaşı yollarını bulmak için muhalefetle birlikte çalışmaya devam etme yönünde kuvvetli çağrıda bulunan Biden, bunlar arasında, bir af yasası ve siyasi birliği sağlayabilen, Ukrayna halkının güvenini kazanan, demokratik kurumları güçlendirerek ve ekonomik refaha ulaşmak için gerekli reformları hayata geçirerek, Ukrayna'yı Avrupa yönüne çeviren yeni bir hükümetin yer aldığını dile getirdi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement