Ukrayna'nın Doğsundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğsundaki Gelişmeler

Sağ Sektör'ün lideri, yeni yasalar nedeniyle Poroşenko'yu eleştirdi.

18.09.2014 14:01

Ukrayna'daki radikal görüşlü Sağ Sektör'ün lideri Dmitriy Yaroş, parlamentoda kabul edilen bazı yeni yasalardan dolayı Devlet Başkanı Petro Proşenko'yu eleştirdi.

Yaroş, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki bazı ilçelere özel statü verilmesi ve bölgedeki olaylara karışanlara af getirilmesiyle ilgili düzenlemelere işaret ederek, "Eğer Poroşenko'nun aklı başına gelmezse, Ukrayna halkının yeni bir devlet başkanı olur. Eğer birileri buna inanmıyorsa, Yanukoviç'a sorsun. İmkansız olanın nasıl gerçekleştirildiğini, o tasdik eder" ifadesine yer verdi.

Yaroş, parlamento tarafından kabul edilen söz konusu yasaları anayasaya aykırı olarak değerlendirirken, "Gizli oylama hiçbir anlam ve hukuki nitelik taşımıyor. Ulusal menfaatlere karşı bu yasayı onaylayanlar, Yanukoviç'in ocak ayındaki yasalarını onaylayanlar ile neredeyse aynıdır. Bu yasaların kabul edilmesi, devlete karşı bir isyan girişimidir" ifadesini kullandı.

Yaroş'un başında bulunduğu Sağ Sektör, yasaların kabul edildiği gün, parlamento binası önünde gösteri yapmıştı.

Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, AB ile Ortaklık Anlaşmasını imzalamayarak askıya almasının ardından, Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda başlayan ve eski hükumetin devrilmesi ile sonuçlanan protesto gösterilerinde, ülkedeki milliyetçi gençleri birleştiren ve başında Dmitriy Yaroş'un bulunduğu Sağ Sektör önemli rol oynamıştı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğsundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkeli: Iste ukrayna nin basindaki en buyuk bela bunlar, soros un parasi ile meydana ciktilar simdide parashenko yu yollamaya calisiyorlar bu sayfalarda ATAKAN diye bir arkadas vardi ve bunlara milliyetci vatanini sevenler onlar diye soyluyordu merak ediyorum hala ayni fikirdemi diye? Bunlarin ukrayna nin dogusunda sivil halka yaptiklari eziyete insan haklari orgutu bile 'insanlik sucu' dedi ATAKAN arkadas !!!!!larin ukrayna nin 2 0 Yanıtla

Advertisement