AGİT, Ukrayna'da Tarafları Barışçıl Diyaloğa Çağırdı - Son Dakika
Güncel

AGİT, Ukrayna'da Tarafları Barışçıl Diyaloğa Çağırdı

AGİT, Ukrayna\'da Tarafları Barışçıl Diyaloğa Çağırdı

AGİT Genel Sekreteri Zannier, Ukrayna'nın doğusundaki olaylardan endişe duyduğunu belirterek, bütün tarafları barışçıl diyaloğa çağırdı.

09.04.2014 00:24  Güncelleme: 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Ukrayna'nın doğusunda meydana gelen olaylardan endişe duyduğunu belirterek, bütün tarafları barışçıl diyaloga çağırdı.

Zannier, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv, Donetsk ve Luhansk'ta polis, göstericiler, siyasi partiler ve gruplar arasında şiddet olayları yaşandığı ve yaralananların bulunduğunu belirterek, bölgede istikrarsızlığın arttığını vurguladı.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun olaylar hakkında araştırmalar yaparak tansiyonun düşmesine yardımcı olacağını aktaran Zannier, "Bütün taraflar, daha fazla şiddetten ve tansiyonun tırmanmasından kaçınmak için gerekli tedbirleri almalıdır" ifadesini kullandı.

AGİT Daimi Konseyi, 21 Mart tarihli toplantısında aldığı karar ile 6 aylığına 100 sivil gözlemciden oluşan Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun konuşlandırılmasına karar vermişti. AGİT gözlemcileri, mart sonundan bu yana Ukrayna'da görev yapıyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AGİT, Ukrayna'da Tarafları Barışçıl Diyaloğa Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement