Ukrayna'daki Ayrılıkçılar, Silahlı Çatışmalarda Ölen Yandaşlarını Andı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Ayrılıkçılar, Silahlı Çatışmalarda Ölen Yandaşlarını Andı

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar, Donetsk'te düzenledikleri törenle silahlı çatışmalarda ölen yandaşlarını andı.

25.10.2014 21:35  Güncelleme: 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar, Donetsk'te düzenledikleri törenle silahlı çatışmalarda ölen yandaşlarını andı.

Ülkenin doğusundaki Donetsk'i kontrolünde tutan Rus yanlısı ayrılıkçılar, bugün kentte düzenledikleri törenle, Donbas'taki çatışmalarda ölen yandaşlarını andı. Anma törenine, kentteki ayrılıkçıların yanı sıra çok sayıda vatandaş da katılırken, anma törenine katılan ayrılıkçıların silahlı birlikleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne hizmet edeceğine ilişkin yemin etti.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına ait askeri birlikler tören geçişi düzenlerken, törende Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, Parlamento Başkanı Boris Litvinov ve ayrılıkçıların diğer önde gelenleri de yer aldı. Tören çerçevesinde, Zaharçenko 2. Dünya Savaşında ölenlerin anısına dikilen anıta, Donbas'taki çatışmalarda ölenler için çelenk bırakırken, ardından da ölenlerin anısına ayin düzenlendi.

Zaharçenko, törenin ardından düzenlenen mitingde, 1943 yılında bölge halkının faşizme karşı savaşta yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Aradan 71 yıl geçti, yine 1943 yılında olduğu gibi, 20-30 yaşındaki gençlerimiz bu savaşta hayatlarını kaybediyor" ifadesini kullandı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Ayrılıkçılar, Silahlı Çatışmalarda Ölen Yandaşlarını Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement