Ulaş'ta Çiftçilere Bilinçli Sulama Semineri - Son Dakika
Yerel

Ulaş'ta Çiftçilere Bilinçli Sulama Semineri

Sivas'ın Ulaş ilçesinde üreticilere bilinçli sulama semineri verildi.

25.03.2014 14:12

Sivas'ın Ulaş ilçesinde üreticilere bilinçli sulama semineri verildi.

Ulaş Kaymakamlığının konferans salonunda organize edilen seminerin açılışında konuşan Kaymakam Ali Altınkaynak, ilçede tarım arazilerinin geniş ve ekilebilir olduğunu belirterek, Örenlice ve Şenyurt göletlerinin tamamlanmasıyla buralara sulama konusunda büyük bir katkı sağlanacağını söyledi.

Yem bitkilerinin ekiminde de sulamanın önemli olduğunu kaydeden Altınkaynak, "Suyun bilinçli kullanılmaması çoraklılığa neden olur. Suyun kullanılması konusunda çiftçiler bilgilendirilmeli" diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ünlükara, bilinçli sulanan arazilerde verimin 2-3 kat arttığını söyledi.

Ünlükara, "Bitki susuzluğunu göstermeden ve toprağın fiziksel özelliğini bilmeden sulama yapılmamalı. Toprağın özelliğini bildikten sonra killi, kumlu gibi, o özelliğe göre su verilmesi gerekiyor" dedi.

Semineri DSİ Sivas Bölge Müdür Yardımcısı Nezih Doğruyol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sevil Sırakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Hökkeş, Ulaş Sulama Birliği Başkanı Sebahattin Kartal ve çiftçiler izledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaş'ta Çiftçilere Bilinçli Sulama Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement