Ulubey'de Kayın Mantarı Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Ulubey'de Kayın Mantarı Yetiştirilecek

Ulubey\'de Kayın Mantarı Yetiştirilecek

Ordu’nun Ulubey ilçesinde besin değeri yüksek olan kayın mantarı üretimine ekilen tohumlarla başlandı.

19.09.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ulubey ilçesinde besin değeri yüksek olan kayın mantarı üretimine ekilen tohumlarla başlandı.

Kayın mantarının yaygınlaştırılması çerçevesinde gerçekleştirilen ekim törenine Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal Çelik, Ulubey Ziraat Odası Başkanı Hikmet Poyraz ve çiftçiler katıldı.

Ulubey İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilerin ek gelir sağlaması için üretimi kolay olan çevre koşulları bakımından daha az seçici, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılık gösteren Kayın mantarı yetiştiriciliğine başlandı. Ulubey İlçe Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu ilçede iki üretici ile başlatılan kayın mantarı yetiştiriciliği, İlçe Müdürlüğü'nce temin edilen kompostlarla birlikte bu sayı artmaya başladı.

Kayın mantarı ekim töreninde konuşan Ulubey Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bilal Çelik, "Kayın mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve ekonomik kazanç sağlanması, üreticiler arasında bir farkındalık oluşturulması amacıyla daha önce kayın mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Toplantı sonunda bu üretimi gerçekleştirmek isteyen üreticilerimiz bizlere gelerek talepte bulundular. Bizde ilçe müdürlüğü olarak Ulubey Kaymakamlığımızın katkıları ile üreticilerimize yardımcı olduk. Bu gün burada 100 kg kompost ekerek bir ay sonunda yaklaşık 30-35 kg mantar beklemekteyiz. Kayın mantarı yetiştiriciliğinin üreticilerimiz için hayırlı olmasını, ürünlerin bol kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulubey'de Kayın Mantarı Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement