Ulusal Böbrek Vakfı ile Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Sağlıker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ulusal Böbrek Vakfı ile Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Sağlıker Açıklaması

"Türkiye'de 17,5 milyon, Adana’da 500 bin, Kozan’da 20 bin kişi hipertansiyon hastası ancak bir çok kişi henüz hasta olduğunun farkında değil"

12.10.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Böbrek Vakfı ile Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, " Türkiye'de 17,5 milyon, Adana'da 500 bin, Kozan'da 20 bin kişi hipertansiyon hastası ancak bir çok kişi henüz hasta olduğunun farkında değil" dedi.

Sağlıker, Kozan Belediyesi tarafından düzenlenen hipertansiyon, şeker ve kronik böbrek hastalıkları konulu konferansta,  hipertansiyon hastalığını tetikleyen tuz tüketiminin Adana'da 20-25 gram civarında olduğunu belirtti.

Hipertansiyon ve şeker hastalığının başta kronik böbrek rahatsızlığı olmak üzere başka hastalıkları da beraberinde getirdiğini,  aşırı tuz tüketiminin hipertansiyon ve böbrek hastalığını tetiklediğini anlatan Sağlıker, şunları kaydetti:

"Kış mevsiminde günlük 4 gram, yaz mevsiminde ise günlük 6 gramı geçmemesi gereken tuz kullanımı Türkiye'de ortalama 10-12 grama, Adana'da ise kebap, turşu, şalgam,ayran gibi yöresel yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi dolayısıyla 20-25 gram gibi tehlikeli bir seviyeye ulaşmıştır. Türkiye'de 17,5 milyon, Adana'da 500 bin, Kozan'da 20 bin kişi hipertansiyon hastası ancak bir çok kişi henüz hasta olduğunun farkında değil."

Sağlıker, konferansta katılımcıların sorularını cevaplandırdı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulusal Böbrek Vakfı ile Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Sağlıker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement