Ulusal Zeytinyağı Yarışması Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Ulusal Zeytinyağı Yarışması Yapılacak

Zeytindostu Derneğinin, Burhaniye Belediyesi ana sponsorluğunda 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması düzenleyeceği bildirildi.

19.02.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytindostu Derneğinin, Burhaniye Belediyesi ana sponsorluğunda 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması düzenleyeceği bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, sağlıklı beslenme konusuna dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat olarak belirlendi.

Temel kalite ve saflık analizleri alanlarında akredite olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarında analizi yapılan numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacak.

Kalitesi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler altın, gümüş, bronz dereceleriyle ödüllendirilecek.

Kalite yarışmasının yanı sıra eşzamanlı gerçekleştirilen Zeytindostu Derneği 3. Fotoğraf, 3. Slogan, 1. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarının da ödül töreni 2 Nisan'da Burhaniye'de yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, kalitesine güvenen tüm zeytinyağı firmalarını yarışmaya katılmaya çağırdı.

İlk yarışmadan bugüne kadar hem coğrafi anlamda hem de nicelik açısından katılımın arttığını vurgulayan Tatlı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yarışmadan ödül alan markalarımızın hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda Zeytindostu Derneği'nin yarışmasından kalite ödüllü olduklarını referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu hem numune alma, hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır. Ülkemizde kuzeyden, güneye, batıdan doğuya kadar çok kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıllarda ödüllerin dağılımına baktığımızda zaten bölgesel bir çeşitlilik kendini gösteriyor."

Yarışma ile detaylı bilgiye ve yarışma şartnamesine zeytindostu.org.tr web sitesinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulusal Zeytinyağı Yarışması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement