Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu"

Çorum'un tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık alanlarında değerlerinin ortaya çıkarılması için düzenlenen "Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu" tamamlandı.

30.04.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık alanlarında değerlerinin ortaya çıkarılması için düzenlenen "Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu" tamamlandı.

Belediye, Hitit Üniversitesi, Çorum İnsani Değerler Platformu ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesince organize edilen sempozyumun kapanış oturumu, Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran'ın başkanlığındaki oturumda, sempozyumun değerlendirmesi yapıldı.

Üç gün süren sempozyuma katılan akademisyenlere teşekkür eden Evkuran, "Burada amaç Çorum'un tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık gibi alanlarındaki değerlerini ortaya koymaktı. Bunu başardığımıza inanıyorum." dedi.

Sempozyumda sunum yapan akademisyenler de ev sahibi Hitit Üniversitesi ile destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

Kapanış oturumundan sonra İskilip ilçesindeki dini, tarihi ve kültürel mekanlara yönelik gezi düzenlendi.

"Amacımız tozlu raflara bir kitap daha koymak değil"

Sempozyumu AA muhabirine değerlendiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sempozyumda Çorum'un her yönüyle ele alındığını söyledi.

Etkinlikte 8 oturumda, 5 ayrı salonda eş zamanlı 40 program gerçekleştirildiğini belirten Alkan, sempozyumun sonunda kentin tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık gibi alanlardaki değerlerinin ortaya konulduğunu ifade etti.

Sempozyumun, kentte bugüne kadar Çorum ile ilgili gerçekleştirilen en kapsamlı akademik etkinlik olduğuna dikkati çeken Alkan, şunları kaydetti:

"Bu sempozyumu yaparken amacımız sadece bir bilimsel etkinlik olması değil, konunun uzmanlarınca problemin ortaya konulması ve ev ödevi alınmasıydı. Çok şükür bunu başardığımıza inanıyorum. Buradan herkese ev ödevi çıktı. Sempozyumdaki 150'den fazla bildiriyle en az bin sayfalık bir kaynak oluşturacağız. Amacımız tozlu raflara bir cilt kitap daha koymak değil, Çorum'un tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık alanlarında değerlerinin ortaya konulduğu bu kaynağı, kentin büyümesi ve gelişmesi yolundaki sorunlarının çözülmesi için kullanacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement