Uluslararası Müzeler Günü - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Müzeler Günü

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Uluslararası Müzeler Günü'nü kutladı.

16.05.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Uluslararası Müzeler Günü'nü kutladı.

Kılıçlar, yayınladığı mesajında, Müzeler Gününde, müzelerin, toplumun gelişmesi üzerindeki etkisini göstermek, kültür mirasımızın korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakılabilmesi için kamu bilinci oluşturmak hedeflendiğini hatırlattı.

Türkiye'de ilk olarak 1982 yılında 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler haftası olarak kutlanmaya başlanmış ve 2011 yılından itibaren, Uluslararası Müzeler Günü olarak kutlanmaya devam edildiği anımsatılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Türk Müzeciliği, 1846 yılında Ahmet Fethi Paşa tarafından başlatılmış ve büyük kültür adamı ve müzeci olan Osman Hamdi Bey tarafından geliştirilmiştir.

Cumhuriyetimizin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği ve direktifleriyle, Türk Müzeciliğinde önemli hamleler yapılmış ve Anadolu'nun çeşitli yerlerinde pek çok müze kurulmuştur.

Ankara'da, özellikle yabancı ziyaretçilerin dikkatlerini çeken Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ile Ankara Resim ve Heykel Müzesi nadide eserleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Ankara'daki müzelerimiz çok sayıda ziyaretçiye hizmet vermektedir. Bu vesile ile tüm müzecilerimizin Müzeler gününü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Müzeler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement