Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Eğitim-Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.

15.10.2014 16:09  Güncelleme: 16:25

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.

Törende öğrencilere hitap eden IUS Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dileyerek, IUS'un geçen yıl bölgenin en iyi üniversitesi seçildiğini söyledi.

IUS'ta 40 farklı ülkeden öğrencinin eğitim aldığına dikkati çeken Oğurlu, 2 bine yakın öğrencisi bulunan üniversitenin Bosna Hersek'teki en büyük vakıf üniversitesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da yeni eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılmaktan onur duyduğunu belirterek, Bosna Hersek'in liderlere ihtiyaç duyduğunu ve IUS'un da bu liderlerin yetiştirilmesi için gerekli ortama sahip bir enstitü olduğunu vurguladı.

Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu ise vakıf olarak üniversitenin kalkınması için önlerinde iki hedefin olduğunu kaydederek, bunlardan ilkinin eğitim kalitesini arttırmak, ikincisinin ise üniversitede eğitim alan tüm öğrencileri birbirine bağlamak olduğunu ifade etti.

Öğrencilere hitap eden Bosna Hersek Bilim ve Sanat Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adila Paşaliç Kreso da kurum olarak IUS ile her alanda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Törene, Bosna Hersek'teki Türk kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Eğitim-Öğretim Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement