Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı

Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı

Yunusemre ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri, Türk-İslam Sanatları Sergisi açılışıyla başladı2. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında düzenlenen Türk-İslam Sanatları Sergisi, Kültür Sitesi Lale Salonu fuayesinde açıldı.

10.10.2016 12:53

Yunusemre ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri, Türk-İslam Sanatları Sergisi açılışıyla başladı

2. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında düzenlenen Türk-İslam Sanatları Sergisi, Kültür Sitesi Lale Salonu fuayesinde açıldı.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, açılışta yaptığı konuşmada, ilçelerinin de ismini taşıdığı Yunus Emre'nin dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

Organizasyonu uluslararası olarak gerçekleştirdiklerini ve çeşitli ülkelerden birçok bilim insanlarının geldiğini belirten Çerçi, şunlar kaydetti:

"Yunus Emre, toplumumuzun birliğine ve kardeşliğine önemli katkılarda bulunmuş bir düşünür. Ülkemizdeki zenginliğin bir tezahürü olan Alevi kardeşlerimiz tarafından hazırlanan Yunus Emre Anma Gecesi de programımıza dahil edildi. Bu organizasyon önümüzdeki yıllarda dünyaya yayılacak. Tıpkı Mevlana Anma Günleri gibi. Eksiklikler bizim, buradan alınacak feyz halkımızın olsun."

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak'ın da katıldığı açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezdi.

2. Uluslararası Yunus Emre Günleri, 1 6 Ekim tarihine kadar ilçenin değişik mekanlarında yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement