Ümit Kurt'un A Milli Forma Mutluluğu - Son Dakika
Spor

Ümit Kurt'un A Milli Forma Mutluluğu

A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşmalarının aday kadrosuna davet edilen Sivasspor'un savunma oyuncusu Ümit Kurt, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor Kurt: "Çifte bayram yaşıyorum.

04.10.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER FELEK - Kariyerinde ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna çağrılan Sivasspor'un savunma oyuncusu Ümit Kurt, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ümit Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nın 10 Ekim'de İstanbul'da Çek Cumhuriyeti ve 13 Ekim'de Letonya ile deplasmanda yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşmalarının aday kadrosunda ismini görünce büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Ankaragücü forması giyerken 2012-2013 sezonunun devre arasında teknik direktör Rıza Çalımbay'ın isteği doğrultusunda Sivasspor'a transfer edildiğini anlatan Kurt, o günden sonra Sivasspor'da hem Çalımbay hem de Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos'un kendisine takımda sürekli şans verdiğini söyledi.

Bu şansı iyi değerlendirdiğini düşündüğünü dile getiren Kurt, "Çok çalışmam ve kendimi geliştirmem gerektiğini biliyordum. Ben de bunu yaptım. Her zaman daha çok çalıştım. Çalışmaya da devam edeceğim" dedi.

Kurt, oynadığı futbolun karşılığını almanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Bugünlere gelmemde büyük emeği geçen Rıza Çalımbay'a, Sivasspor yönetimine ve beni bu formaya layık gören Fatih Terim'e teşekkür ediyorum. Milli takımda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bana güvenenleri mahcup etmek istemem" diye konuştu.

A Milli Takım'a yükselerek önemli bir işi gerçekleştirdiğini belirten Kurt, bu seviyede kalmanın daha zor olduğunu ve her zaman disiplinli şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Kurt, Kurban Bayramı öncesi hayatındaki en güzel haberlerden birini aldığını dile getirerek, "En büyük hayalimi gerçekleştirdim. Çifte bayram yaşıyorum. Amacım bu şanlı formayı uzun yıllar giyebilmek. Bunun çok zor olduğunu biliyorum ama çok çalışarak bunu başaracağım" dedi.

Osmaniye Akdenizspor'dan A Mili Futbol Takımı'na

Futbola 2003 yılında Osmaniye Akdenizspor'da başlayan ve 2008 yılında Ankaragücü alt yapısına transfer edilen Kurt, 2010 yılında profesyonelliğe geçiş yaptı. Sarı-lacivertli formayla Süper Lig'de 20, PTT 1. Lig'de 15, Türkiye Kupası'nda 4 maça çıkan Kurt, bu maçlarda 3 kez de gol sevinci yaşadı.

Kurt, 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olduğu Sivasspor'da ise 41 lig ve 9 Türkiye Kupası maçında forma giydi, 1 kez fileleri havalandırdı.

İlk kez A Milli Takım kadrosuna davet edilen Kurt, Uluslararası Challenge Trophy Turnuvası'nda Slovakya ve Estonya'ya karşı A2 Milli Takım formasını giymişti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ümit Kurt'un A Milli Forma Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement