Ümmet Hacıbayram Camisinde Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

Ümmet Hacıbayram Camisinde Bayramlaştı

Dünyanın farklı yerlerinden okumak için Türkiye'ye gelen Müslüman öğrenciler, Hacıbayram Camisinde vatandaşlarla bayramlaştı.

29.07.2014 15:26

Dünyanın farklı yerlerinden okumak için Türkiye'ye gelen Müslüman öğrenciler Hacı Bayram Camisinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile Akmedrese, Türkiye'de okuyan ve Ramazan Bayramı'nda ülkesine gidemeyen öğrencileri Ankaralılarla "Ümmet Hacı Bayram'da Bayramlaşıyor" etkinliğiyle bir araya getirdi.

Vatandaşlar, öğle namazının ardından yapılan anonslarla cami önündeki meydanda toplandı. Okunan salavatlar eşliğinde büyük küçük herkes, öğrencilerle tek tek bayramlaştı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hanefi Sinan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki misafir öğrencilerin kendilerini gurbette ve yalnız hissetmemesi için böyle bir etkinliğe imza attıklarını anlattı.

Hacı Bayram Camisi gibi mümtaz bir mekanı özellikle seçtiklerini kaydeden Sinan, başkentte şu an 7 bin yabancı öğrenci ve değişik coğrafyalardan gelmiş mazlum insan bulunduğuna dikkat çekti.

Sinan, Türkiye'deki 55 bin öğrenciye hizmet etmeyi hedeflediklerini de belirtti.

Bayramlaşmaya katılan Filistinli Diaa Yahya da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gördüğünü, yaklaşık beş yıldır Türkiye'de olduğunu söyledi.

Ailesinin Filistin'de yaşadığını ve bu yaz ülkesine gidemediğini kaydeden Yahya, bayramlaşma için de "Burada kardeşlerimle bir arada olmak çok güzel. Sanki ailemle birlikte bayramı geçiriyorum şu an" ifadesini kullandı.

Yahya, Gazze'de yaşanan zulmün kendisini çok üzdüğünü de vurgulayarak, Filistinli kardeşlerine Allah'tan yardım dilediğini belirtti.

Ganalı Abdul Wahid Abubakar ise ailesinden uzakta bir bayram geçirdiği için buruk olduğunu söyledi.

İlk gün bayramın ruhunu pek hissedemediğini kaydeden Abubakar, bayramlaşma sayesinde kendisini yalnız hissetmediğini sözlerine ekledi.

Bayramlaşmanın ardından vatandaşlar ve öğrenciler, Müslüman coğrafyalarda akan gözyaşı ve kanın durması için dua etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ümmet Hacıbayram Camisinde Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement