Umut" Fotoğrafı, 10 Engelliye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Umut" Fotoğrafı, 10 Engelliye Umut Oldu

Fotoğraf sanatçısı Gündüz'ün vapur iskelesinde gördüğü "bir an"dan esinlenerek tasarladığı ve Şehir Hatları'na ait Şehit İlker Karter vapurunda çekilen eserin satışından elde edilen gelirle 10 akülü tekerlekli sandalye alındı.

22.10.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz'ün vapur iskelesinde gördüğü "bir an"dan esinlenerek tasarladığı ve Şehir Hatları'na ait Şehit İlker Karter vapurunda çekilen "Umut" isimli eserin satışından elde edilen gelir, 10 engelli ihtiyaç sahibinin umudunu mutluluğa dönüştürdü.

Şehir Hatları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşam alanlarının engelsiz olması dileğini ortaya koyan fotoğrafın çekimleri için Selim Baklacı'nın tasarladığı kıyafeti giyen model Göksun Çam, vapur ve iskele geçişinde engelli bir kişinin engellerinden kurtulması hayaline hayat verdi. Göksun Çam, fotoğrafın tanıtım ve satışı için de elçilik yaptı.

Eserin satışından elde edilen gelirle alınan 10 akülü tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, yeni projelerle engelli yolculara daha avantajlı seyahat olanağı sunma peşinde olduklarını anlatarak, projeye konu olan fotoğrafın temasını, " Türkiye'deki toplu ulaşım kullanan engelli vatandaşların yaşam serüveni" şeklinde tanımladı.

Genç, tüm nostaljik vapurlara rampalı geçiş sistemini entegre ettikleri ve yeni inşa edilecek "double ended" tipi gemilerin engelli yolcuların rahat kullanacakları gemiler olacağını bildirdi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Başkanı Ramazan Baş da tekerlekli sandalyelerin çok önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, duyarlı kişiler sayesinde hayalini bile kuramayacakları sayıda sandalyeyi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umut' Fotoğrafı, 10 Engelliye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement