Üniversite Gençliğine Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Gençliğine Madde Bağımlılığı Eğitimi

Üniversite Gençliğine Madde Bağımlılığı Eğitimi

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa Yurt Müdürlüğü A Blokta kalan kız öğrencilerine, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda eğitim verdi.

20.11.2015 12:05

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa Yurt Müdürlüğü A Blokta kalan kız öğrencilerine, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda eğitim verdi. Eğitime Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kemal Koçkaya, Yurt Müdürü Mehtap Şirin de katıldı.

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, yaklaşık 1,5 yıldır her türlü bağımlılık yapan maddelere savaş açtıklarını kaydederek, "Bununla ilgili geçen sene Yunusemre Kaymakamlığı ve Yunusemre Belediyesinin destekleriyle güzel bir çalışma yürüttük. Bu çalışma kapsamında 10 binden fazla öğrenciye ulaştık bu proje kapsamında bizlere desteği esirgemeyen çok kadim dostlarımız oldu. Bunlardan biri de bugün burada müdür olarak görev yapan Mehtap Hanımdır. Mehtap Hanım, yurdumuzda kalan öğrencilerimize de bu konuda eğitim verir misiniz dediğinde teklifi hemen kabul ettim. Mesai saati olmamasına rağmen bu eğitimi bir fırsat olarak gördük" dedi.

Üniversitede eğitim gören öğrencilere çağımızın vebası olana madde bağımlılığıyla mücadele konusunda eğitim vermekten dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Ümit Atman, "Bir tehlike olarak kapılarında bekleyen uyuşturucu ve bağımlılığın nedenlerini ele alıyoruz. Bizim amacımız bütün öğrencilerimizi, gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bize bu desteği veren yurt müdürümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kurum olarak bu tür eğitimlere her zaman önem verdiklerini ifade eden Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kemal Koçkaya, "Kurumumuzda yıllarca beslenme, barınma konularını yerine getirirken, eğitim konusu biraz eksik kaldı. Son yıllarda genel müdürlük olarak eğitim konularını çeşitlendirerek farklı alanlarda eğitimler veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Böyle bir eğitim verdikleri için Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezine teşekkür eden A Blok Yurt Müdürü Mehtap Şirin, "Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz bu konuda bizlere çok büyük destek veriyor. Öğrencilerimize faydalı olacak atölye, akademik çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda alanında uzman olan kişileri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Ümit Atman'ın madde bağımlılığıyla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her zamanda destekliyoruz. Buraya gelen bütün kızlarımızı evlatlarımız olarak görüyoruz. Bizler onlar için varız, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Gençliğine Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement