Üniversite Öğrencileri İşaret Dili Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri İşaret Dili Öğreniyor

Üniversite Öğrencileri İşaret Dili Öğreniyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bayburt İl Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine işaret dili eğitimi kursu veriliyor.

26.03.2017 18:24

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bayburt İl Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine işaret dili eğitimi kursu veriliyor.

KYK Bayburt İl Müdürü Şerif Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 4 yurtta 2 bin 600 öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin ders dışı zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için sürekli olarak onların eğitimlerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Bayram, "Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz üniversite eğitimleri süresinde kendilerini alanlarında daha iyi yetiştirmek için çaba sarf ediyor. Bizler de hizmet verdiğimiz bu öğrencilerimize kendi alanları dışında da kendilerini daha da iyi yetiştirmeleri ve hayata daha donanımlı başlamaları için çeşitli eğitimler veriyoruz." dedi.

Bayram, bu eğitimlerden birinin de işaret dili kursu olduğunu dile getirerek, hafta sonları düzenlenen, katılımın gönüllülük esasına göre olan kursa 70 dolayında öğrencinin katıldığını ve kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini kaydetti.

KYK Sultan Fahriye Kız Yurdunda kalan Bayburt Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Diler Avcı, kursa gönüllü olarak katıldığını dile getirerek, "Psikoloji üzerine bir meslek yapacağım. Bu nedenle görev yapacağım okulumda da işitme engelli bir öğrenci olursa ona faydam olmasını istiyorum. Bu nedenle de bu eğitimi almak istedim." diye konuştu.

Elife Erkul isimli öğrenci de işaret dili konusunda toplumun yetersiz kaldığını düşündüğü için bu kursa katılmak istediğini anlatarak, "Böyle bir kursu bizlere açtıkları için KYK İl Müdürlüğümüze de bu anlamda teşekkür ediyorum. Mesleğime başladığımda da işitme engelli bir kişiyle de karşılaştığımda her hangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. Bunun için kendimi geliştirmek amacıyla kursa katıldım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri İşaret Dili Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement