Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı Balık Tutma Dersi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı Balık Tutma Dersi

Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı Balık Tutma Dersi

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Bodrum'un Yalıkavak beldesinde uygulamalı balık tutma eğitimi gördü.

18.12.2013 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğrencilerine Bodrum'da, uygulamalı balık tutma dersi verildi.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü 4. sınıf öğrencileri ve akademisyenlerden oluşan 30 kişilik grup, Yalıkavak Belediyesi ve Bodrum Amatör Balıkçılar Derneğinin desteğiyle tahsis edilen tur tekneleriyle denize açıldı.

İki gün süren uygulamalı eğitimde, balıkçı gemileri, akvaryum balıkları, balığın avlanma yöntemleri, avlanmada yasal boyutlar gibi konular işlendi. Açık denizde oltayla balık avlayan öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı. Av sırasında, bölgede nadiren görülen bir de kırlangıç balığına rastlandı.

Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yıldız Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'a dün geldiklerini, önce akvaryum balıklarıyla ilgili bir uygulama yaptıklarını anlattı.

Öğrenciler için iyi bir çalışma yaptıklarına değinen Bolat, şöyle konuştu:

"Şu anda kamışla balık tutma heyecanını bire bir yaşıyorlar. Aynı zamanda dümen tutma, limandan ayrılma, yanaşma gibi etkinlikleri görme şansı buldular. Amatör denizci belgesi veya yat kaptanlığı belgesini de almaya hak kazandıkları için bu anlamda iyi bir uygulama oldu. Biz yararlı olduğu görüşündeyiz."

Üniversite öğrencileri de Bodrum'da hem ders işlemenin hem de balık tutmanın keyfini yaşadıklarını dile getirerek, derslerinin çok eğlenceli ve heyecanlı geçtiğini belirtti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı Balık Tutma Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement