Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Samsun ve Sinop'ta kadınlar, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

15.02.2015 20:27  Güncelleme: 16:55

Samsun ve Sinop'ta kadınlar, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Samsun Öğretmenevinin önünde toplanan kadınlar, pankartlarla, çeşitli sloganlar atarak İstiklal Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüşün sonunda kadınlar adına açıklama yapan Züleyha Mangan, Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ve bugüne kadar gerçekleşen kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

SinopAdliye önünde toplanan çok sayıda kadın, Batur Sokağı ve Sakarya Caddesi'nde slogan atarak yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Kadın Platformu Sözcüsü Derya Kızıltoprak, "Kadın cinayetlerinin hızla artmasına neden olan erkek - yargı iş birliğine karşı hesap sormak için buradayız" dedi.

Kadına yönelik erkek şiddetinin her geçen gün arttığını öne süren Kızıltoprak, "Tüm yasal düzenlemeler kağıt üzerinde. Özgecan da tecavüz edilerek öldürüldü ve aramızdan alındı. Burada tekrar erkek şiddetine karşı mücadele eden ve kendisini savunan kadınların meşru müdafaa hakkını tanımayan, Özgecanları katledeni değil, kadınların kıyafetini sorgulayan erkek egemen zihniyetinden hesap soruyoruz" şeklinde konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Üniversite Öğrencisi Özgecan\'ın Öldürülmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement