Üniversitelerden Ortak İsrail Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Üniversitelerden Ortak İsrail Tepkisi

Üniversitelerden Ortak İsrail Tepkisi

Türkiye genelinde 87 üniversite rektörünün ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadı.

22.07.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu kara harekatına toplumun her kesiminden tepki gelmeye devam ediyor. Aralarında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun da bulunduğu 87 üniversite rektörü yayınladıkları deklarasyonla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınadı.

İsrail yönetiminin, muhakeme yeteneğini kaybettiğine, namlunun hedefine çocukları koyarak zalimce saldırdığına işaret edilen deklarasyonda, "İslam dünyasının mübarek ramazan ayında, Gazze'de, iftarlar bomba seslerinin eşliğinde keder, acı ve gözyaşları ile açılıyor. Maalesef zalime ve zulme göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı oluyor" ifadesi kullanıldı.

Bütün dünyanın, özellikle de İslam dünyasının, Müslümanları ve İslami değerleri hedef alan İsrail yönetimine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemek zorunda olduğuna dikkat çekilen deklarasyonda, İsrail yönetiminin, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacağı ancak insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikayelerinin daha çok dinleneceği belirtildi.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: "İşgalci İsrail yönetiminin, 8 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne yönelik başlatmış olduğu hava ve devamında kara saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 350'den fazla sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı, uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı saldırıları nefretle telin ediyoruz."

DESTEK VE YARDIM KAMPANYALARI BAŞLATACAĞIZ

Gazze'deki zulme karşı ulusal ve uluslararası platformda kamuoyu oluşturma konusunda her türlü sorumluluğun alınacağı ifade edilen deklarasyonda, Gazze için tüm üniversitelerde destek ve yardım kampanyaları başlatacağı bildirildi. Katliamı kınamayan İsrail'deki üniversitelerle akademik ilişkiler sonlandırılacak. Gazze'ye yönelik hukuksuz abluka ve işgalin kaldırılması için uluslararası kamuoyunun harekete geçirileceği vurgulanan deklarasyonda, başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti kurulması talebinin desteklendiği ifade edildi. Deklarasyonda, şunlar kaydedildi:

"Türkiye üniversiteleri rektörleri olarak, Gazze'deki kardeşlerimize uygulanan bu insanlık dışı katliam bitinceye ve Gazze ablukası kalkıncaya kadar, İsrail yönetiminin katliamını kınamayan İsrail'deki üniversitelerle her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerin sonlandıracağımızı,

İsrail yönetiminin katliamına karşı tepki koyan, sesini yükselten, protesto eden İsrail Üniversiteleri ve Musevi Bilim insanlarıyla ise her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerimizin devam ettirilmesi, katliamı sonlandırma ve barış için yapılacak her türlü girişimi destekleyeceğimizi,

Kendileri; ülkelerinin dışında barış ve huzur içinde yaşarken, kendi vatanlarında acı çeken ve hayatını kaybeden Filistinli mazlumlar için, İsrail yönetimine tepki koyan Musevi cemaatlerine ve vatandaşlarına her türlü desteği vereceğimizi kamuoyuna deklare ederiz."

Deklarasyonda, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar dilendi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Üniversitelerden Ortak İsrail Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement