Üniversiteliler Atv Aracından Yarış Otomobili Yaptı - Son Dakika
Güncel

Üniversiteliler Atv Aracından Yarış Otomobili Yaptı

Üniversiteliler Atv Aracından Yarış Otomobili Yaptı

Bolu'da, abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri, harçlıklarıyla satın aldıkları arızalı ATV aracından yarış otomobili yaptı.

14.06.2016 17:00

Bolu'da, abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri, harçlıklarıyla satın aldıkları arızalı ATV aracından yarış otomobili yaptı. 1961 yılında Formula 1 yarışlarında kullanılan yarış otomobillerinin bir örneği olan otomobil ilgi gördü.

Öğrenciler Aykut Başaran, İbrahim Avcı, Mustafa Yılmaz, Ali Osman Salık, Muhammet Derya, Murat Kavukluca, Ümit Savuran ve Ahmet Erdem Türkmen, F1 yarış otomobili yapmak için çalışma başlattı. Öğrenciler, harçlıkları ile önce sanayi sitesinden 350 liraya arızalı ATV aracı satın aldı. Öğrenciler, okulun atölyesinde aracın motorunu sökerek tamir ettiler. Daha sonra demir profillerle aracın şase imalatını yapan öğrenciler, kaportasını da yaparak araca son şeklini verdiler. Kentte lastik satışı yapan bir işadamı da öğrencilere araçta kullanılacak lastikleri hediye etti. Aylar süren çalışmanın ardından öğrenciler 1961 yılında F1 yarışlarında kullanılan yarış otomobillerinin bir örneğini yapmayı başardı.

Kırmızıya boyanan yarış otomobili okulda da büyük ilgi gördü. Yarış otomobilini yapan ekipteki öğrencilerden Aykut Başaran, ilk işe başladıklarında kendileriyle dalga geçildiğini belirterek, "Biz okulumuzda bir şeyler öğrendiğimizi ispatlamak adına böyle bir yola çıktık. 8 arkadaş 6 profil demirle bu işe başladık. Otomobili yapmaya başladığımızda bizimle dalga geçenler oluyordu. Ama bugün yaptığımız işi görünce herkes bizi tebrik ediyor. Yaptığımız bu aracı da kendimizden sonra gelen öğrencilere örnek olması için bırakacağız" diye konuştu. Başaran, otomobilin ATV aracından biraz daha fazla hız yapabildiğini söyledi.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteliler Atv Aracından Yarış Otomobili Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement