Ünlü Avukat'tan "Cinsel Suçlar" Kitabı - Son Dakika
Kadın

Ünlü Avukat'tan "Cinsel Suçlar" Kitabı

Ünlü Avukat\'tan "Cinsel Suçlar" Kitabı

Ünlü Avukat Meltem Banko'nun yeni kitabı "Cinsel Suçlar" hukukumuza, belki de biz kadınların en çok bilmesi gereken yanına ışık tutuyor.

18.10.2014 11:58  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet, tecavüz, fuhuş, çocukların cinsel istismarı gibi suçlar, bu kitapta hukuki yönden ele alınıyor. Maalesef ülkemizde cinsel suçlar yoğun bir yüzdelik dilime sahip. Bu suçlarla daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla cezalarının bir miktar artırılmasının yanı sıra özellikle cezayı ağırlaştırıcı nedenler de önemli kapsam değişikliklerini öngören 6545 sayılı Yasanın 28. 06. 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle, bu değişikliklerin temelinde yatan yeni anlayışı ve uygulamaya yansımalarının hukukçularca doğru yorumlanmasına ve isabetli uygulama ve değerlendirme yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir ekip çalışması sonucu hazırlanmış olan "Cinsel Suçlar" adlı kitap tüm okurların beğenilerine sunuluyor.

Kitapta yapılan yorumlarda, bilimsel ilke ve ölçütlere uyulmaya özen gösterilerek madde açıklamalarında sistematik dipnotlu anlatım düzeni izlenmiş ve mümkün olduğunca bilimsel görüşlere ve Yargıtay'ın konulara ışık tutan özenle seçilmiş emsal kararlarına yer verilmiş. Başta kadınlar olmak üzere herkesin bu kitabı muhakkak edinmesi gerekli.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Ünlü Avukat'tan 'Cinsel Suçlar' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement