Suat Karausta, Zal Mahmut'u Anlattı - Son Dakika
Güncel

Suat Karausta, Zal Mahmut'u Anlattı

Tiyotra sanatçısı Suat Karausta, Muhteşem Yüzyıl dizisinde milyonlarca kişinin "sinir" olduğu Zal Mahmut karakterini anlattı.

01.06.2014 10:20  Güncelleme: 10:34

Tiyatro sanatçısı Suat Karausta, Muhteşem Yüzyıl'da bostancıbaşı Zal Mahmut'u canlandırıyor. Rolünün hakkını veriyor. Sinsi, ürkütücü ve karanlık bir bostancıbaşını günümüze taşıyor. Şehzade Mustafa'yı boğma sahnesinden sonra da sokaktaki tepkiler artmış. " Erol Taş'ın başına gelenler benim de başıma geldi" diyor Karausta, "Ama bu tepkiler iyi bir iş çıkardığımızın da kanıtı". Karausta, Zal Mahmut karakterine nasıl hazırlandığını, Zal Mahmut'un nasıl bir kişilik olduğunu anlattı...

Muhteşem Yüzyıl'daki Zal Mahmut özel bir karakter. Şehzade Mustafa'nın infazı ile hedef oldu! Bu role nasıl bir hazırlığınız oldu?

Zal Mahmut için tipten karakteri yakaladık. Evet, sıradan bir karakter değil, her bölümde bir şekilde görünüyor. Sinsi, eylem adamı, karanlık bir bostancıbaşı. Onu canlandırmaya çalışırken bu adamın ne yiyip ne içtiğini bile düşündüm. Zal; güçlü, kudretli demek aynı zamanda. Zaten o yüzden Şehzade Mustafa'nın cellatları alt etmesinden sonra hünkâr ona sesleniyor. Koyu karanlık bir adam Mahmut. Konuşmuyor fazla, gözleriyle oynuyor. İnandığına bağlı, sadık ve gözü kara. Aynı zamanda kendini koruyan da bir zekâsı var. İçindeki kötülüğü yüzüne yansıyor. Bir yandan da şehzadeyi boğana kadar hep taraf değiştirme hissiyle izlettirdi kendini.

Bu coğrafyanın insanı bazı konularda çok duygusal. Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası dua okutan, dava açan, türbe ziyaret edenler oldu. Size tepkiler nasıldı?

"Şehzade Mustafa ölmeseydi biz daha yakışıklı olurduk" diyen var! Bunu ciddi ciddi söylüyorlar bir de... Nasıl açıklarsın bunu? "Ellerin kırılsın, nasıl kıydın!" diye ağlayan, sonra da öfke ile laf atanlar da oldu. Yani Erol Taş'ın başına gelenler benim de başıma geldi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Suat Karausta, Zal Mahmut\'u Anlattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suat Karausta, Zal Mahmut'u Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • fırtına cemal: din ayrı kin ayrı rolünün hakkını verenlerin başında geliyor tebrikler.. 10 1 Yanıtla
  • fenomen: ulan ne sahneydi hala etkisindeyim 9 0 Yanıtla
  • Siyar Agri: Rol oldukca guzel unutmayinki onu yapanlar sizlerin dedesiydi canlarim 7 1 Yanıtla
  • hülya: rolünün hakkını vermiş tebrik ederim 6 0 Yanıtla

Advertisement